Produkt BIO

Ser Millefoglie al Tartufo
Ser z surowego mleka krowiego bez laktozy. Cieniutkie warstwy poprzeplatane smugami czarnej trufli z Acqualagna. Ten delikatnie słony i pikantny ser smakuje wybitnie solo oraz jako część degustacji przy czerwonym winie.

Ser San Pietro In Cera D’api
Ser z pasteryzowanego mleka krowiego, o miodowo-waniliowym posmaku, pokryty na skórce woskiem pszczelim o charakterystycznej intensywnej żółtej barwie. Idealny na deskę serów, najlepiej z kieliszkiem wina.

Salame Milano
Dojrzewające salami wieprzowe Milano to klasyk wśród włoskich wędlin. Polecamy do kanapek, na pizzę oraz na pinsę.

Prosciutto crudo San Daniele DOP
Szynka wieprzowa dojrzewająca San Daniele DOP to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni charakteryzujący się doskonałym smakiem i aromatem. Wybierana przez najznakomitszych mistrzów kuchni. Idealna na deskę wędlin wraz z dobrymi grissini i na pizzę Gourmet. Doskonale komponuje się z białym, niezbyt aromatyzowanym winem wytrawnym.

Ser Abbondio senza lattosio
Miękki ser z mleka krowiego bez laktozy, dojrzewający min. 4 miesiące, o zdecydowanym i intensywnym smaku. Świetny na deskę serów. Ser dla osób z nietolerancją laktozy.

Prosciutto crudo Parma DOP
Jedna z najbardziej popularnych wędlin włoskich - szynka parmeńska. Pochodzi jedynie z wyselekcjonowanych udźców wieprzowych i poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania. Mięso nie zawiera konserwantów, jedynie sól morską. Oznaczona jest znakiem jakości Parma DOP.

Olive nere denocciolate Riviera
Drylowane czarne oliwki Riviera w oliwie z oliwek extravergine. Wyjątkowy, nieoczywisty smak włoskich oliwek o lekko podwędzanym aromacie. Znakomicie komponują się z daniami mięsnymi i rybnymi, zwłaszcza duszonymi.

Peperoni grigliati
Czerwona i żółta papryka w zalewie z oleju z pestek słonecznika i octu winnego. Marynata gotowa do podania. Idealna jako dodatek do potraw, świetnie smakuje również na pizzy.

Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.

Bresaola alla Tirolese
Bresaola wołowa po tyrolsku. Z wyselekcjonowanego mięsa (zrazówka wołowa) z najlepszych włoskich hodowli. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek. Świetna jako carpaccio z rukolą i serem grana.

Bresaola Cima Piazzi
Dojrzewająca włoska polędwica wołowa, delikatna i krucha, stanowi wyjątkowy rarytas. Mięso jest miękkie i aromatyczne. Idealne w dietach, lekkostrawne, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu.

Petto di tacchino al forno
Petto di tacchino al forno czyli pieczona pierś z indyka. Doskonała do przystawek, na deskę wędlin, do sałatek, pizzy i na kanapki.

Roastbeef di manzo DelDuca
Sottofesa di bovino czyli roastbeef wołowy pieczony z dodatkiem ziół, przypraw, czosnku i soli

Salamino piccante premium Eustacchio
Pikantna włoska kiełbasa wieprzowa w wersji premium. Wyborny i klasyczny smak wprost stworzony na pizzę czy do panini. Świetnie smakuje również solo lub w ramach talerza wędlin.

Salsiccia piccante Sauris
Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino

Carne Salada
Świeże lekko marynowane mięso z najbardziej szlachetnych partii udźca wołowego. Wspaniałe jako przystawka: carpaccio z carne salada czyli cieniutko krojone plastry surowego mięsa podane np. z płatkami parmezanu, oliwą z oliwek i cytryną bądź rukolą. Doskonałe również pokrojone w grubsze plastry i podsmażone na patelni.

Guanciale di suino
Policzek wieprzowy o intensywnym aromacie i charakterystycznej konsystencji. Stosowany często jako zamiennik boczku. Marynowany w soli i pieprzu, dojrzewa 3 miesiące. Tradycyjny produkt z regionu Lazio. Idealny do sosu Amatriciana i Carbonara.

Lardo in conca
Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło.