![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Prosciutto-Cotto-Ricco-Intero-1-315x315.jpg)
Prosciutto Cotto Ricco
Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw, o dość gęstej konsystencji i intensywnym różowym kolorze. Doskonała na pizzę, kanapki i do różnego typu sałatek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/peperoncino-contuso-315x315.jpg)
Peperoncino piccante
Czerwona pikantna papryczka peperoncino rozdrobniona, w płatkach. We włoskiej kuchni charakterystyczna zwłaszcza dla południa Włoch, które słynie z pikantnych specjałów. Doskonale wzbogaca smak sosów, czerwonego mięsa, makaronów, zup i wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/nduja-370x278.jpg)
`Nduja di Spilinga
Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki peperoncino i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/bresaola-1-370x296.jpg)
Bresaola a fettine
Bresaola to długo dojrzewająca szynka wołowa. Ta włoska wędlina z mięsa wołowego najwyższej jakości pochodzi z północnych Włoch. Jest miękka i aromatyczna, ma delikatny, lekko słonawy smak. Idealna w dietach, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu. Bresaola a fettine to typowa szynka włoska pakowana w plasterkach. Gdzie kupić prawdziwą wędlinę wołową? Zapytaj nas o produkt i złóż zamówienie!
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/bresaola-03-315x315.jpg)
BRESAOLA PUNTA D’ANCA STELLA TOP
Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości, otrzymywane ze „szlachetnych” partii mięśni wołowych (Punta d’anca). Miękka i aromatyczna, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych, idealna w dietach. Doskonała na pizzy, do kanapek i przystawek. Znakomita jako carpaccio z bresaoli z rukolą i serem grana.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/0UA2112-LASAGNE-3-315x315.png)
De Cecco Lasagne
Najpopularniejsza wersja lasagne to wersja z nadzieniem z ragù, beszamelem i parmezanem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/marca-scudo-filetti-di-acciughe-in-olio-di-girasole-gr-720-242x315.jpg)
Filetti di alici
Filety z anchois w oleju słonecznikowym. Solone filety z sardeli europejskiej o zdecydowanym smaku. Produkt dla koneserów. Poławiane w Maroko. Doskonałe na włoską pizzę, zwłaszcza w kompozycji z kaparami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/12/filetto-sgombro-315x315.jpg)
Filetti di Sgombro
Makrela w oliwie z oliwek. Ryba bogata w kwasy Omega 3. Doskonała w sałatkach. Znakomita do przyrządzenia prostych, smacznych dań.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/170029-Moro-Tonno-Fil-OO-VV-190g-new-pack-241x315.jpg)
Filetti Tonno Moro
Wysokiej jakości fileciki z tuńczyka w oliwie z oliwek Tonno Moro z wyselekcjonowanych ryb ze zrównoważonych połowów, obrabiane ręcznie z najwyższą troską o jakość produktu. Zalane oliwą z oliwek fileciki bardzo delikatne i aromatyczne. Idealne do dań głównych i sałatek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/mortadella-370x296.jpg)
Mortadella a fettine
Mortadella Bolońska IGP w plasterkach 200 g. Znakomita do kanapek, na pizzę, czy do farszu pierożków tortellini. Świetna jako dodatek do aperitifu.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/01/carnaroli-5-kg-229x315.jpg)
Riso Carnaroli
Carnaroli to ryż średniego ziarna, "super cienki". Zwany "królem ryżu”. Do risotto, dań na bazie ryżu i deserów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/gorgonzola-intera-315x315.jpg)
Ser Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe
Pleśniowy ser gorgonzola z mleka krowiego o zdecydowanym, pikantnym aromacie i średnio twardej konsystencji. Idealny do pizzy, grzanek oraz do dań gorących.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/azalea-370x252.jpg)
Ser Gorgonzola dolce DOP
Gorgonzola dolce DOP ser pleśniowy z mleka krowiego o charakterystycznym łagodnym smaku, z delikatnymi żyłkami pleśni. Ser niezwykle uniwersalny, znakomity na deskę serów i do jedzenia bezpośrednio łyżeczką.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/novara-370x252.jpg)
Ser Gorgonzola DOP
Ser pleśniowy Gorgonzola DOP z mleka krowiego z charakterystycznymi żyłkami pleśni. Ser uniwersalny, dokonały sam w sobie. Znakomity do pizzy, grzanek oraz do dań gorących.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Ser-Mascarpone-315x315.jpg)
Ser Mascarpone di Valcolatte
Śmietankowy, kremowy serek z mleka krowiego. Doskonały składnik wielu deserów, w tym tiramisu', serników oraz wielu dań na słono i słodko.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Filomena-315x315.jpg)
Ser Mozzarella in filone per pizza „Filomena”
Wysokiej jakości mozzarella z mleka krowiego o zwartej strukturze i miękkiej konsystencji w formie wałeczka. Doskonała na pizzę i do innych zastosowań w kuchni.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/zio-glicerio-315x315.jpg)
Ser Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio
Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia. Przygotowana do rozsypania bezpośrednio na pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Auricchio-258x315.jpg)
Ser Provolettina Auricchio
Ser półtwardy z mleka krowiego produkowany według antycznej, tradycyjnej receptury wytwarzania Provolone Auricchio. Krótki okres dojrzewania sprawiam, że jest on sprężysty i delikatny w smaku. Doskonały jako składnik przekąsek czy pierwszych i drugich dań głównych, w formie panierowanej, smażonej, grillowanej lub pokrojony w kostkę jako składnik sałatek.