Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.

Cime di Rapa alla Pugliese 230 g
Rzepa brokułowa w zalewie z oliwy i oleju. Doprawiona pikantną papryczką, czoskiem oraz sokiem z cytryny. Rzepa jest hołdem dla tradycji kulinarnej Apulii (ale nie tylko), docenianym w kuchni jako przyprawa do klasycznego makaronu orecchiette, ale także jako dodatek do grillowanego lub duszonego mięsa lub jako rustykalne nadzienie do świeżego makaronu, pieczeni mięsnej lub wytrawnych ciast.

Il Pesto di Melanzane Secche 100g
Pesto z suszonych bakłażanów. Doprawione zostało serem Parmigiano Regiano zielonymi pistacjami z Bronte DOP oraz świeżą miętą. Wyjątkowo pasuje do makaronu z kalmarami i pomidorkami, a także do chrupiącej bruschetty, crostini i innych przekąsek.

Lampascioni 230 g
Dzikie owoce szafirka miękkolistnego zalewane ze świeżą miętą i papryczką chili. Ich smak jest lekko gorzki. Dobrze komponują się z klasyczną salentyńską „frisą” , ale także z bruschettą, jako część przystawki lub jako dodatek do gotowanego mięsa.

Il Pesto di Pomodori Secchi 100g
Pesto z suszonych pomidorów. Doprawione Parmigiano Reggiano, migdałami oraz oliwą extra virigin. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań (np. makaronowych), przystawek i przekąsek zbożowych (np. crostini).

Patè Bomba 100g
Pasta z dojrzewających w soli ostrych papryczek. Papryczki następnie zostają zmielone z dodatkiem śródziemnomorskich przypraw i zalewane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek (np. crostini, taralli).

Crema di Cime di Rapa 100g
Krem z rzepy brokułowej. Typowa odmiana rzepy z Salento, która jest częścią historii włoskiej tożsamości. Krem świetnie nada się jako podstawa do sosu do makaronu (np. orecchiette) lub do posmarowania chrupiących grzanek.

Il Pesto di Olive 100g
Pesto z oliwek Leccina i Cellina. Apulijskie migdały i garść świeżej bazylii. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek (np. crostini), a przede wszystkim do apulijskiego makaronu maritati.

Wino Lugana DOC
Białe wino z winnicy Costa Arente położonej na południowych brzegach jeziora Garda. Klasyczne, niezwykle soczyste, świeże i przyjemne, zwłaszcza latem. Dobrze komponuje się z rybami. Świetne jako aperitif, doskonałe do finger food, pizzy i serów.

Wino Amarone della Valpollicella DOCG
Doskonałe czerwone wino wytrawne, bogato ustrukturyzowane, o mocnym czerwonym kolorze, przechodzącym w granat. Złożony bukiet od wiśni marasca po tony tytoniu, przypraw i lukrecji. Idealne do dziczyzny i dzikiego ptactwa oraz czerwonych mięs o zdecydowanym smaku i wyraźnych serów dojrzewających.

Wino Valpolicella Valpantena DOC
Wino czerwone wytrawne o żywym rubinowym kolorze i szerokim, pełnym energii bukiecie z aromatem malin, czerwonej porzeczki i wiśni oraz nutami pieprzu. Komponuje się znakomicie z makaronami, daniami z białego mięsa, potrawami z grilla czy też serami o średnim okresie dojrzewania.

Wino Ripasso della Valpolicella DOC
Czerwone wytrawne wino o ciemnej purpurowej barwie, z czystym i harmonijnym bukietem, o pełnym smaku. Wyrabiane z winogron, z których powstaje Amarone. Doskonałe do risotto z borowikami, makaronów z ragù z dziczyzny, dań mięsnych i dojrzewających serów.