Ser Ubriaco di Amarone DOCG
Półtwardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. Wyjątkowy ser do medytacji zwłaszcza w akompaniamencie dobrych czerwonych win.
Ser Ubriaco di Prosecco DOC
Ser półtwardy z niepasteryzowanego mleka krowiego o delikatnym, świeżym, lekko kwaskowatym smaku, aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka, dojrzewający przez minimum 4 miesiące w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOC. Poleca się serwować go w akompaniamencie białych win. Ziołowo-orzechowe nuty sera idealnie współgrają z aperitifem ze świeżych, owocowych win.
Ser Ubriaco di Raboso
Ser twardy z mleka krowiego, dojrzewający, uszlachetniany w winie "Raboso IGT" i moszczu winogron szczepu Raboso. W smaku intensywny, głęboki, winny, lekko ostry. Najpełniej rozwija swój aromat w temperaturze otoczenia. Znakomity zwłaszcza w towarzystwie czerwonych i białych win.
Ser Vento d’estate
Ser Vento d'estate z pasteryzowanego krowiego mleka. Twardy ser dojrzewający w dębowych beczkach z sianem z wysokich partii gór w Treviso. Charakteryzuje się świeżym smakiem o wyraźnym aromacie siana, posmakiem rumianku i dzikiej mięty. Doskonały, wykwintny ser "z górnej półki" dla wyrafinowanych podniebień. Doskonały na deskę serów Gourmet. Znakomity z białym winem.
Sopressa nostrana
Włoski salceson przygotowywany z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego. Przyprawiony ziołami i czerwonym winem. Prawdziwy włoski rarytas. Doskonały na talerz wędlin, do kanapek, również jako przystawka. Świetny do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.
Sopressa saporita
Włoska tradycyjna sopressa z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego wzbogacona przyprawami i naturalnymi aromatami. Doskonała na talerz wędlin i do przystawek. Świetna do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.
Toscaiole
Prostokątne kromki delikatnego chleba, do przygotowywania tostów na ciepło. Idealnie komponują się z farszem mięsnym, serowym, warzywnym i wszelkiego rodzaju sosami.
Ventricina piccante
Typowa regionalna włoska wędlina wieprzowa o zdecydowanym, lekko pikantnym smaku. Jej smak idealnie komponuje się ze smakiem dojrzałego pomidora. Doskonała na pizzę. Znakomita do przygotowania pikantnej carbonary, sosu do krótkich makaronów np. trofii, cavatelli czy do gnocchi.
Wino Pinot Grigio
Pinot Grigio z winnicy Tenuta Sant’Anna, delikatne wino o szerokim aromacie i doskonałym smaku. Doskonałe jako aperitif. Znakomicie komponuje się z przystawkami z wędlin, daniami na bazie ryb, białego mięsa, serami i sosami serowymi oraz omletami.
Wino Pinot Nero Friuli DOC
Przyjemne i świeże Pinot Nero Friuli DOC to miękkie czerwone wino, owocowe, codzienne, o średniej intensywności. W nosie nuty czerwonych owoców i poziomek. Doskonałe do wędlin i serów o średnim okresie dojrzewania, do jagnięciny i drobiu oraz pierwszych dań np. risotto.