31 produktów
Toscobosco

Carpaccio di tartufo nero

Plastry letniej trufli

Costata

Stek Costata w przeciwieństwie do steku alla fiorentina zawiera także części mięśni, w tym także część mięśni kręgosłupa.

Finocchiona IGP

Finocchiona to mielone mięso wieprzowe, aromatyzowane nasionami kopru włoskiego i moczone w czerwonym winie. Do jej produkcji wykorzystuje się mięso z partii brzucha i łopatki wieprzowej, a po odpowiednim przyprawieniu poddaje się długiemu okresowi dojrzewania.

Fiorentina

Stek Fiorentina to kawalek mięsa z kością z młodej wołowiny. Doskonały smak i jakość mięsa, w połączeniu ze specyficznym przygotowaniem sprawia, iz stek fiorentina jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni toskańskiej.

Lardo in conca

Lardo in conca to słonina z włoskich grzbietów wieprzowych. Produkt jest aromatyczny i delikatny, a pokrojony na cienkie plasterki, może być dodatkiem do grzanek czy focacci. Nadaje się również idealnie do pizzy oraz do polenty podawanej na ciepło.

Olio Biologico Novello extravergine

Wykwintna oliwa bardzo wysokiej jakości uzyskana bezpośrednio z oliwek, tłoczona na zimno wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.

Olive leccino con peperoncino

Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.

Petto d’oca affumicato

To najwyższej jakości mięso z gęsi, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, stanowi tradycyjny włoski przysmak. Dojrzewające oraz wędzone w optymalnych warunkach, przez ściśle określony okres czasu, zachwyca smakiem i aromatem.

Prosciutto arrosto al tartufo

Prosciutto, czyli rodzaj włoskiej, surowej i podsuszonej szynki pochodzącej z najszlachetniejszych partii udźców wieprzowych. Charakteryzuje się łagodnym, lekko słodkim smakiem. Podwędzane w dymie bukowym i dojrzewające, z dodatkiem kawałków trufli, jest luksusowym włoskim przysmakiem.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Gorgovino

Pecorino semistagionato erborinato e trattato con sale delle saline di Volterra, średnio dojrzały ser pleśniowy poddany działaniu soli z kopalni soli z miejscowości Volterra

Ser Pecorino fresco toscano

Ser podpuszczkowy, otrzymywany z owczego mleka, dojrzewający, półtwardy, posiada wyrazisty, ostry, słony smak. Jego powierzchnia pokryta jest olejem lnianym.

Caseificio Nuovo

Ser pecorino fresco toscano al pepe nero

Pecorino toscano fresco al pepe nero - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem pieprzu.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino I * grezzo

Pecorino toscano fresco trattato in superficie con olio di oliva - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego, skórka opracowana z oliwą z oliwek.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino oro delle torri

Pecorino toscano fresco allo zafferano di San Gimignano DOP - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem szfranu San Gimignano DOP.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco ai pistacchi

Pecorino toscano fresco ai pistacchi - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem pistacji.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco alle noce

Krótko dojrzewający ser z mleka owczego z orzechami włoskimi z Toskanii

Ser Pecorino toscano fresco con pepe

Ser miękki, krótko dojrzewający z mleka owczego z Toskanii z ziarnami czarnego pieprzu. Smak delikatny, charakterystyczny, mleczny.

Ser Pecorino toscano fresco con peperoncino

Pecorino Toscano należy do serów półtwardych o zwartej konsystencji. Do jego produkcji używa się mleka owczego. Ser ma cylindryczny kształt i jasno brązową skórkę.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów