Ser Fresco capra
Miękki, aksamitny serek pleśniowy z mleka koziego o lekkiej, elastycznej konsystencji, dojrzewający min. 15 dni. Ser o bardzo szerokich zastosowaniach. Znakomity solo jak i w zestawieniach na słono i słodko
Carbone vegetale
Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
`Nduja di Spilinga
Włoska 'Nduja di Spilinga to tradycyjny, bardzo pikantny specjał z regionu Kalabria produkowany z ostrej papryczki peperoncino i drobno mielonych tłustych części mięsa wieprzowego. Posiada miękką konsystencję, dzięki czemu idealnie nadaje się do smarowania ciepłych grzanek i pieczywa. Może być używana jako baza do sosów oraz jako dodatek do pizzy.
BRESAOLA PUNTA D’ANCA STELLA TOP
Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości, otrzymywane ze „szlachetnych” partii mięśni wołowych (Punta d’anca). Miękka i aromatyczna, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych, idealna w dietach. Doskonała na pizzy, do kanapek i przystawek. Znakomita jako carpaccio z bresaoli z rukolą i serem grana.
Carne Salada
Świeże lekko marynowane mięso z najbardziej szlachetnych partii udźca wołowego. Wspaniałe jako przystawka: carpaccio z carne salada czyli cieniutko krojone plastry surowego mięsa podane np. z płatkami parmezanu, oliwą z oliwek i cytryną bądź rukolą. Doskonałe również pokrojone w grubsze plastry i podsmażone na patelni.
Datterini
Pomidorki daktylowe ze skórką. Kwintesencja smaku i aromatu pomidora. Charakterystyczną ich cechą jest niezwykle słodki smak. Polecane do wyrafinowanych wersji sosu do makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
Pomidory San Marzano DOP
Włoskie pomidory San Marzano DOP o wydłużonym kształcie, intensywnym kolorze i niewielkiej ilości pestek, uprawiane u stóp Wezuwiusza. Ulubiona odmiana pomidorów szefów kuchni. Idealne na sos do pizzy neapolitańskiej i innych sosów pomidorowych.
Ser Gorgonzola dolce DOP
Gorgonzola dolce DOP ser pleśniowy z mleka krowiego o charakterystycznym łagodnym smaku, z delikatnymi żyłkami pleśni. Ser niezwykle uniwersalny, znakomity na deskę serów i do jedzenia bezpośrednio łyżeczką.