77 produktów

Mortadella Leoncini senza pistacchio

Kiełbasa włoska bez dodatku pistacji. Prawdziwa mortadela z najlepszej jakościowo włoskiej wieprzowiny: słoniny oraz zmielonego mięsa. Wędlina o klasycznym, wyrazistym smaku.

Prosciutto crudo San Daniele DOP

Szynka dojrzewająca San Daniele to jeden z flagowych produktów włoskiej kuchni. Wyselekcjonowane i certyfikowane udźce wieprzowe, pochodzące z hodowli północnych i centralnych regionów Włoch, poddawane są procesowi dojrzewania w ściśle kontrolowanych warunkach. Ta prestiżowa włoska wędlina charakteryzuje się doskonałym smakiem i aromatem, będąc składnikiem wybieranym przez najznakomitszych mistrzów kuchni.

Regina di Marca

Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone zapachami pieprzu Szechuan. Włoska wędlina doskonałej jakości idealna do podania na wyrafinowanej desce przysmaków.

La Casearia Carpenedo

Ser Basajo

Ser pleśniowy o kremowej konsystencji, produkowanym z surowego mleka owczego.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu ’61

Ser Blue '61 to ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego, z rodziny serów dojrzewających. Proces dojrzewania przeprowadzany jest z użyciem słodkiego rodzynkowego wina Raboso i owoców leśnych. Wyróżnia się elegancją i niesamowitą harmonią smaków. Ten włoski ser pleśniowy posiada charakterystyczny zapach i ostry, słonawy smak.

La Casearia Carpenedo

Ser Blu star

Ser pleśniowy z mleka krowiego dojrz. z czarną truflą.

La Casearia Carpenedo

Ser Caciobirraio

Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie.

La Casearia Carpenedo

Ser Cacioradicchio

Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.

Ser Conciato al pepe

Twardy ser z mleka krowiego z regionu Weneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu.

Ser Fontina Valdostana DOP

Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Półtłusty o miękkiej i elastycznej konsystencji, występuje w cylindrycznych spłaszczonych formach.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Gorgovino

Pecorino semistagionato erborinato e trattato con sale delle saline di Volterra, średnio dojrzały ser pleśniowy poddany działaniu soli z kopalni soli z miejscowości Volterra

Ser Montasio DOP

Montasio należy do dużej rodziny górskich serów. Jego żółto brązowa skórka na początku  jest gładka i sprężysta, później staje się ciemniejsza i twardsza. Jego smak jest łagodny, kremowy i delikatny, bogaty i owocowy, z nutą ananasa. Korzenny i nieco pikantny.

Ignalat

Ser Mozzarella treccia

Pleciony ser Mozzarella wytwarzany z mleka krowiego.

Caseificio Nuovo

Ser pecorino fresco toscano al pepe nero

Pecorino toscano fresco al pepe nero - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem pieprzu.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino I * grezzo

Pecorino toscano fresco trattato in superficie con olio di oliva - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego, skórka opracowana z oliwą z oliwek.

Nowość
Caseificio Nuovo

Ser Pecorino oro delle torri

Pecorino toscano fresco allo zafferano di San Gimignano DOP - krótko dojrzewający ser z Toskanii wyprodukowany z mleka owczego z dodatkiem szfranu San Gimignano DOP.

Caseificio Nuovo

Ser Pecorino toscano fresco con tartufo

Ser owczy, z kawałeczkami trufli w środku, bardzo delikatny. Dojrzewa ok. 2 miesiące. Król specjalności, cesarz smaku i aromatu.

Ignalat

Ser Scamorzina affumicata

Tradycyjny wędzony ser śmietanowy z mleka krowiego z regionu Apulia. Otrzymywany jest metodą zwaną po włosku pasta filata.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów