Ser Provolone piccante Auricchio

Ser Provolone piccante Auricchio
Aromatyczny ser krowi, półtwardy, o zdecydowanym pikantnym smaku. Doskonały na zakończenie posiłku bądź samodzielne danie w akompaniamencie warzyw. Znakomity m.in. do przystawek, focacci, pizzy czy pinsy.

Ser Ricotta fresca
Świeży serek typu twarogowego o gęstej, kremowej konsystencji. Powstaje ze śmietanki z mleka krowiego i serwatki po produkcji serów podpuszczkowych. Idealny jako farsz do makaronów (tortellini, ravioli itp.). Ricotta świetnie smakuje sama. Doskonała jako składnik ciast i deserów.

Ser Parmigiano Reggiano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający 24 miesiące. Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.

Ser Gran mix grattugiato
Mix tartych serów dojrzewających. Doskonały do wielu potraw i receptur, zwłaszcza do makaronów.

Ser Asiago DOP
Delikatny ser półtwardy z surowego mleka krowiego z regionu Veneto. Dojrzewa około 6-7 miesięcy.

Ser Fiaschetto Scamorza affumicata
Wędzony ser z mleka krowiego, podpuszczkowy. Na skórce bursztynowy, po rozkrojeniu o białej barwie. Delikatny, o świeżym, lekko wędzonym smaku. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.

Ser Conciato al pepe
Twardy ser z mleka krowiego z regionu Veneto. Dojrzewa w dębowych beczkach z wyselekcjonowaną mieszanką czarnego pieprzu. Idealny z czerwonym winem, doskonały na deskę serów.

Ser Ubriaco di Raboso
Ser twardy z mleka krowiego, dojrzewający, uszlachetniany w winie "Raboso IGT" i moszczu winogron szczepu Raboso. W smaku intensywny, głęboki, winny, lekko ostry. Najpełniej rozwija swój aromat w temperaturze otoczenia. Znakomity zwłaszcza w towarzystwie czerwonych i białych win.

Ser Taleggio DOP
Ser z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający od 6 do 10 tygodni, o niezwykle intensywnym aromacie. Mimo mocnego zapachu charakteryzuje się łagodnym, słodkim i delikatnie owocowym smakiem. Bardzo dobrze smakuje z grillowanymi warzywami, bruschettą i czerwonym winem. Doskonały składnik kremowych sosów do makaronów, risotto i pizzy.

Ser RiCCotta Gustosa Valcolatte
Ser ricotta z pasteryzowanego mleka krowiego w 100% pochodzenia włoskiego. Krucha i kremowa. Doskonałe na gnocchi z dyni i ricotty, miękkie ciasteczka czekoladowo-serowe, kremowe "trufle" na słono z łososiem, a nawet pyszne włoskie gelato.