Luna di Miele

Luna di Miele
Miodowo-mleczny ser z pasteryzowanego mleka koziego o zwartej strukturze. Pokryty jest woskiem pszczelim. Polecamy podkreślić jego wyjątkowy smak kieliszkiem białego wina, odrobiną miodu akacjowego, orzechami włoskimi czy konfiturą cebulową.

Pecorino Romano DOP Grattugiato 5kg
Pecorino Romano DOP tarty 5 kg. Wyraźnie smakowity oraz delikatnie pikantny. Doskonały do wielu potraw i receptur, zwłaszcza do makaronów (np. rzymskie cacio e pepe), risotta, a także aby posypać pizzę. Odpowiednio sprawdzi się również jako element sosu pesto.

Ser Spirito Rubino
Dojrzewający kozi ser uszlachetniany winem Marzemino passito. Ser dojrzewa 6 miesięcy. Świetny jako element aperitifu z czerwonym winem, rzemieślniczymi wędlinami oraz oliwkami i świeżym chlebem.

Ser Occelli Espina Gin
Dojrzewający ser z mieszanki mleka owczego i krowiego (w 100% pochodzenia włoskiego). Uszlachetniany w ginie i liściach szpinaku. Świetnie pasuje do owocowego białego wina, do wypróbowania z Ginem, np. w ramach degustacji.

Ser Asiago DOP Fresco Nero
Delikatny ser półtwardy z mleka krowiego z czarną skórką oraz certyfikacją DOP. Słodki i delikatny ser dojrzewający minimum 40 dni. Wybitnie sprawdzi się na desce serów podczas aperitifu.

Ser Tavoliere
Ser dojrzewający półtwardy z pasteryzowanego mleka krowiego, z licznymi dziurami. Idealny na deskę wędlin i serów, doskonały w akompaniamencie czerwonego wina.

Ser Fontina DOP
Fontina to włoski ser z mleka krowiego, któremu nadano w 1995 roku certyfikat DOP – Chronionej Nazwy Pochodzenia. Ser ma elastyczną konsystencję, dobrze się topi, jest on o kolorze jasnosłomkowym oraz z regularnymi oczkami. Świetnie nadaje się do przyrządzania przystawek i dań głównych.

Ser Hyrkus di Capra
Gorgonzola z pasteryzowanego mleka koziego o miękkiej, kremowej konsystencji. Ser rzemieślniczy, dojrzewający, umiarkowanie pleśniowy. Ser do degustacji. Doskonały na elegancką deskę serów.

Ser Millefoglie al Tartufo
Ser z surowego mleka krowiego bez laktozy. Cieniutkie warstwy poprzeplatane smugami czarnej trufli z Acqualagna. Ten delikatnie słony i pikantny ser smakuje wybitnie solo oraz jako część degustacji przy czerwonym winie.

Ser Millefoglie al Marzemino
Ser z surowego mleka krowiego uszlachetniany winem Marzemino Passito. Bez laktozy, półtwardy, o wyraźnym winnym aromacie. Idealny do degustacji w akompaniamencie wina lub solo.