Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.

Stracciatella Deliziosa in sac a poche 250 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego z dodatkiem śmietany UHT. Doskonały jako dodatek do kanapek (panini), sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy (po piecu).

Stracciatella Deliziosa 250 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego z dodatkiem śmietany UHT. Doskonały jako dodatek do kanapek (panini), sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy (po piecu).

Scamorza Affumicata Deliziosa 310 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. Duża kulka - 310 g, wyrazisty smak dzięki naturalnemu wędzeniu. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.

Boccone Pizzeria Morbida Deliziosa 300g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. Duża kulka - 300 g. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.

Nodino Deliziosa 50 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. O wyjątkowym kształcie (supełek). Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.

Treccione Deliziosa 1 kg
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. 1 kg sera w formie warkocza. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.

Ser Burrata 100 g
Świeży ser typu pasta filata ze śmietanką. Produkt otrzymano z postrzępionej masy parzonej z dodatkiem śmietany UHT (stracciatella) w cienkiej powłoce również z masy parzonej (burrata). Wyjątkowo kremowy i uniwersalny produkt: jako samodzielna przystawka, jako dodatek do sałatek, makaronów, na pizzę (po wyjęciu z pieca) czy nawet do owocowych dań na słodko.

Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.

Ser Mozzarella treccia d’amore
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią.

Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.

Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.

Bucatini Molisana
Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.

Fusilli Molisana
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Molisana tłoczony na matrycach z brązu. Tradycyjnie podawane z brokułami i serem caciocavallo.

Gnocchi di patate Molisana
Włoskie kluseczki ziemniaczane Gnocchi firmy Molisana ze świeżych ziemniaków. Gotowane na parze. Doskonałe z pesto bądź z masłem i szałwią, z sosem pomidorowym i bazylią lub ze śmietaną, speckiem i grzybami itp. Gotowe w 2 minuty.

Linguine Molisana
Długi makaron Linguine z pszenicy durum. Podobny do spaghetti, lecz spłaszczony i na przekroju o soczewkowatym kształcie. Nazywany w innych rejonach Włoch również bavette lub trenette. Znakomity z owocami morza i sosami np. pesto bądź oliwą czosnkową, czarnym pieprzem i anchois.

Orecchiette pugliesi Molisana
Krótki makaron z pszenicy durum. Orecchiette to rodzaj makaronu typowy dla regionów Apulia i Bazylikata, o kształcie przypominającym małe uszka bądź polskie muszelki. Podawać je można z wieloma różnorodnymi dodatkami, pasuje do wielu dań i receptur.

Pappardelle Molisana
Pappardelle Molisana

Pasta a Riso Molisana
Makaron o wielkości ziarenek ryżu. Idealny na zimne dni. Doskonale pasuje do zup i rosołów. Znakomita alternatywa dla ryżu.