Włoskie wędliny
W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.
Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską, mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.
Prosciutto Cotto Ricco
Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw, o dość gęstej konsystencji i intensywnym różowym kolorze. Doskonała na pizzę, kanapki i do różnego typu sałatek.
Speck Sauris
Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.
Black Angus Affumicato
Wędzona wołowina dojrzewająca krów rasy Black Angus. Najwyższej jakości produkt Gourmet TOP. Doskonała jako przystawka i przekąska. Doskonała na wykwintną pizzę i pinsę gourmet.
Filetto di Sauris
Dojrzewająca włoska polędwiczka wieprzowa Sauris o delikatnie „słodkim” i zarazem szlachetnym smaku podkreślonym ziołami i delikatnym wędzeniem w dymie bukowym. Znakomita wykwintna przystawka bądź przekąska. Produkt dla wyjątkowo wymagających podniebień.
Fiocco di Sauris
Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomita zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.
Mortadella a fettine
Mortadella Bolońska IGP w plasterkach 200 g. Znakomita do kanapek, na pizzę, czy do farszu pierożków tortellini. Świetna jako dodatek do aperitifu.
Mortadella Mignon Leoncini senza pistacchio
Włoska mortadella z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego, bez pistacji. Wędlina do kanapek, focacci, panini, na pizzę. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu. Może stanowić składnik farszu pierożków tortellini.
Pancetta arrotolata con peperoncino Sauris
Jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin. Delikatnie podwędzana rolada z boczku wytwarzana z włoskich tusz wieprzowych z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Pokrojona w cienkie plasterki doskonale współgra z chlebem, focaccią lub panini.
Petto d’oca affumicato
Najwyższej jakości mięso z piersi gęsiej, z dodatkiem aromatycznych ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw, dojrzewające, wędzone naturalnie na drewnie bukowym. Tradycyjny włoski specjał dla najbardziej wymagających podniebień. Doskonała krojona na cieniutkie plasterki i serwowana jako carpaccio. Znakomita jako przystawka, świetna również na grzankach i na pizzy.
Prosciutto cotto al Tartufo
Wysokiej jakości szynka gotowana wzbogacona płatkami czarnej trufli. Szynka o wyjątkowej delikatności i intensywnym aromacie. Świetnie komponuje się z grillowanym karczochem i świeżym pieczywem.
Prosciutto cotto Botticella
Szynka gotowana Botticella ze świeżego udźca wieprzowego. Delikatna i aksamitna na podniebieniu, o jasnoróżowym kolorze i delikatnym smaku. Polecana zwłaszcza z pieczywem i na pizzę.