Włoskie wędliny
W naszej ofercie znajdują się włoskie wędliny pochodzące z wyselekcjonowanego mięsa, w tym najlepszych gatunków wieprzowiny i wołowiny.
Posiadamy najlepsze włoskie wędliny prosciutto crudo i cotto, w tym szynkę parmeńską, mortadella, speck, pancetta i wiele rodzajów salami. Idealne jako przekąska lub składnik smakowitego posiłku.
Regina di Marca
Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone zapachami pieprzu Szechuan. Włoska wędlina doskonałej jakości idealna do podania na wyrafinowanej desce przysmaków.
Salame al finocchio
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego z regionu Emilia Romania. Znakomita na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
Salame Finocchiona
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego i uszlachetniana czerwonym winem. Doskonała na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
Salame ungherese
Włoskie salami z drobno mielonego mięsa wieprzowego. Idealne do kanapek, grzanek, na deskę wędlin i pizzę.
Salamino dritto piccante premium
Włoska ostra kiełbaska z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, o intensywnym smaku i aromacie, z papryczką peperoncino. Znakomita na deskę wędlin, jako przystawka i przekąska czy dodatek do kanapek, grzanek oraz na pizzę.
Sopressa saporita
Włoska tradycyjna sopressa z wysokogatunkowego mięsa wieprzowego wzbogacona przyprawami i naturalnymi aromatami. Doskonała na talerz wędlin i do przystawek. Świetna do ciepłego dania do polenty z grzybami. Dobrze komponuje się również na pizzy z serem grana padano i borowikami.
Speck Del Duca
Włoski speck wieprzowy z wyselekcjonowanego mięsa o najwyższej jakości wędzony w dymie bukowym. Doskonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.
Speck semistagionato
Dojrzewający 5 miesięcy włoski speck z Trydentu z wysokogatunkowego, wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego o charakterystycznym smaku, który zawdzięcza przyprawom oraz tradycyjnej metodzie wędzenia na drewnie bukowym. Dokonały jako przystawka. Idealnie pasuje do pizzy oraz deski wędlin.
Ventricina piccante
Typowa regionalna włoska wędlina wieprzowa o zdecydowanym, lekko pikantnym smaku. Jej smak idealnie komponuje się ze smakiem dojrzałego pomidora. Doskonała na pizzę. Znakomita do przygotowania pikantnej carbonary, sosu do krótkich makaronów np. trofii, cavatelli czy do gnocchi.