![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/02/gorgonzoladolce-premium-346x315.jpg)
Ser Gorgonzola DOP Dolce
Łagodny ser pleśniowy z mleka krowiego o bardzo kremowym i miękkim sercu. Wytwarzany z wyselekcjonowanego mleka włoskiego, pochodzącego z obszaru objętego nadzorem włoskiego Konsorcjum ochrony jakości produktów. Idealny solo i na deskę serów. Znakomity również do stworzenia doskonałych kremowych sosów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Schermata-07-2456490-alle-15.07.04-266x315.png)
Ser Grana Padano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy z mleka krowiego, dojrzewający 12 miesięcy, bez laktozy. Jeden z najbardziej znanych produktów włoskich z certyfikatem pochodzenia DOP. Doskonale wzbogaca smak potraw. Doskonały do risotto, carpaccio, zup, dań na bazie makaronu, na deskę serów, na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/02/hyrcus-regionali-346x315.jpg)
Ser Hyrkus di Capra
Gorgonzola z pasteryzowanego mleka koziego o miękkiej, kremowej konsystencji. Ser rzemieślniczy, dojrzewający, umiarkowanie pleśniowy. Ser do degustacji. Doskonały na elegancką deskę serów.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Filomena-315x315.jpg)
Ser Mozzarella in filone per pizza „Filomena”
Wysokiej jakości mozzarella z mleka krowiego o zwartej strukturze i miękkiej konsystencji w formie wałeczka. Doskonała na pizzę i do innych zastosowań w kuchni.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Auricchio-258x315.jpg)
Ser Provolettina Auricchio
Ser półtwardy z mleka krowiego produkowany według antycznej, tradycyjnej receptury wytwarzania Provolone Auricchio. Krótki okres dojrzewania sprawiam, że jest on sprężysty i delikatny w smaku. Doskonały jako składnik przekąsek czy pierwszych i drugich dań głównych, w formie panierowanej, smażonej, grillowanej lub pokrojony w kostkę jako składnik sałatek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/03/image_2024_03_01T13_16_23_474Z-315x315.png)
Ser Robiola di Capra sac-à-poche
Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska, w rękawie cukierniczym. Idealny do nadziewania. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/stracchino-NUDO-315x315.jpg)
Ser Stracchino
Świeży, kremowy ser z pełnotłustego mleka krowiego o konsystencji pasty i aromacie twarogu do smarowania. Idealny jako przystawka, do świeżego pieczywa i wykwintnej pizzy.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/UBRIACO-DAMORE-315x315.jpg)
Ser Ubriaco di Amarone DOCG
Półtwardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. Wyjątkowy ser do medytacji zwłaszcza w akompaniamencie dobrych czerwonych win.