
Olive nere senza osso in latta
Drylowane hiszpańskie czarne oliwki w puszce bez pestek. Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy i innych dań.

Olive verdi senza osso in latta
Drylowane zielone oliwki hiszpańskie. Idealne jako dodatek do sałatek, pizzy i innych dań.

Porchetta di Ariccia IGP
Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum o recepturze sięgającej czasów antycznych. Pieczeń doprawiana czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna do pizzy, kanapek, przystawek czy jako danie główne.

BaBàrattolo al limoncello
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana limoncello. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.

BaBàrattolo al Rum e Cioccolato
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana rumem i czekoladą. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.

BaBàrattolo al Rum
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana rumem. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów. Opakowanie wystarcza na 6-8 porcji. Można ją podać np. z mascarpone i solonym kremem pistacjowym.

Polselli Sale marino artigianale
Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.

Guanciale di suino
Policzek wieprzowy o intensywnym aromacie i charakterystycznej konsystencji. Stosowany często jako zamiennik boczku. Marynowany w soli i pieprzu, dojrzewa 3 miesiące. Tradycyjny produkt z regionu Lazio. Idealny do sosu Amatriciana i Carbonara.

Ser Pecorino romano DOP
Ser Pecorino Romano DOP to włoski twardy ser podpuszczkowy wyprodukowany z pełnotłustego mleka owczego. Należy do rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser owczy charakteryzuje się słonym, pikantnym smakiem oraz intensywnym aromatem. Jest zwarty i wyjątkowo twardy, dzięki czemu idealnie nadaje się do ścierania na tarce jako dodatek do sosów, pizzy i makaronów.

Ser Pecorino romano DOP buccia nera
Twardy ser podpuszczkowy z mleka owczego o ostrym smaku i intensywnym aromacie, dojrzewający ok. 8 miesięcy. Ser o antycznym pochodzeniu, wywodzący się z regionu Lacjum. Doskonały jako ser do tarcia. Znakomity do wielu receptur, zwłaszcza do spaghetti carbonara, do amatriciany, spaghetti cacio e pepe.

Ser Ubriaco di Nero d’ Avola IGT
Wyjątkowy ser z mleka owczego, dojrz. w winie Nero D’Avola z Sycylii. Ser o zdecydowanym smaku, półtwardym miąższu, lekko miękki i delikatnie elastyczny. Dojrzewa w grotach sycylijskich gór przez minimum cztery miesiące, początkowo przechodząc aromatami ziarnistego czarnego pieprzu, a następnie moszczu winogron i sycylijskiego wina Nero d’Avola.