![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/pancetta-arrott.peper_.Sauris-3.jpg)
Pancetta arrotolata con peperoncino Sauris
Jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin. Delikatnie podwędzana rolada z boczku wytwarzana z włoskich tusz wieprzowych z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Pokrojona w cienkie plasterki doskonale współgra z chlebem, focaccią lub panini.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Polenta-Istantanea-315x315.jpg)
Polenta
Polenta to charakterystyczne danie dla północnych Włoch, zwłaszcza w regionie Veneto. Produkt jest gotowy do przyrządzenia. Wystarczy wsypać zawartość torebki do ciepłej wody i zagotować.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2024/06/porchetta-maialino-arrosto-intero-kg-10-12-pieczon-370x224.jpg)
Porchetta Maialino Arrosto KG12 + con lonza al naturale
Pieczone prosię w całości nadziewane schabem wieprzowym, przyprawione solą i naturalnymi aromatami. Gotowe do podpieczenia w piekarniku. Wyjątkowe rozwiązanie na imprezę, przyjęcie czy szczególną kolację w większym gronie.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Porchetta-Trevisana-Del-Duca_Intera_meta-315x315.jpg)
Porchetta Trevisana
Tradycyjna porchetta z szynki wieprzowej wywodząca się z prowincji Treviso. Mięso marynowane jest w białym winie i ziołach, a następnie długo pieczone. Wędlina idealna do pizzy, kanapek i przystawek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/12/pronto-porcino-trifolato-315x315.jpg)
Porcini Funghi Trifolati
Grzyby borowiki krojone z przyprawami. Doskonałe na przystawkę. Idealnie komponują się z drugimi daniami. Znakomite na pizzę np. do klasycznych wersji z szynką i grzybami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/08/Cotto-al-tartufo-315x315.jpg)
Prosciutto cotto al Tartufo
Wysokiej jakości szynka gotowana wzbogacona płatkami czarnej trufli. Szynka o wyjątkowej delikatności i intensywnym aromacie. Świetnie komponuje się z grillowanym karczochem i świeżym pieczywem.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/08/Cotto-Botticella-front-315x315.jpg)
Prosciutto cotto Botticella
Szynka gotowana Botticella ze świeżego udźca wieprzowego. Delikatna i aksamitna na podniebieniu, o jasnoróżowym kolorze i delikatnym smaku. Polecana zwłaszcza z pieczywem i na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Regina-di-Marca_intera_meta-1-315x315.jpg)
Regina di Marca
Włoski specjał wędliniarski. Klasyczny smak i miękkość Sopressa Trevigiana zestawione z delikatnym smakiem schabu, a wszystko otoczone aromatami pieprzu syczuańskiego. Włoska wędlina doskonałej jakości, idealna do podania na wyrafinowanej desce wędlin.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/finocchiona_11-255x315.jpg)
Salame Finocchiona
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego i uszlachetniana czerwonym winem. Doskonała na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Salsiccia-Ungherese-meta-e-intera-315x315.jpg)
Salame ungherese
Włoskie salami z drobno mielonego mięsa wieprzowego. Idealne do kanapek, grzanek, na deskę wędlin i pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Salamino-dritto-piccante-santorso-315x315.jpg)
Salamino dritto piccante premium
Włoska ostra kiełbaska z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, o intensywnym smaku i aromacie, z papryczką peperoncino. Znakomita na deskę wędlin, jako przystawka i przekąska czy dodatek do kanapek, grzanek oraz na pizzę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/gorgonzola-intera-315x315.jpg)
Ser Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe
Pleśniowy ser gorgonzola z mleka krowiego o zdecydowanym, pikantnym aromacie i średnio twardej konsystencji. Idealny do pizzy, grzanek oraz do dań gorących.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Schermata-07-2456490-alle-15.07.04-266x315.png)
Ser Grana Padano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy z mleka krowiego, dojrzewający 12 miesięcy, bez laktozy. Jeden z najbardziej znanych produktów włoskich z certyfikatem pochodzenia DOP. Doskonale wzbogaca smak potraw. Doskonały do risotto, carpaccio, zup, dań na bazie makaronu, na deskę serów, na pizzę.