53 produkty
Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Fiocco di Sauris

Fiocco di Sauris to szynka wieprzowa najwyższej jakości, delikatnie podwędzana w dymie bukowym, a następnie poddawana procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym, pełnym, a jednocześnie delikatnym smakiem. Znakomita zarówno jako przystawka jak i samodzielne danie.

Delduca - placeholder

Nero di seppia 500 g

Nero di seppia czyli atrament mątwy. Oryginalny, ekskluzywny składnik dzięki któremu dania zyskują nutę śródziemnomorskiego smaku i atrakcyjny wygląd. Doskonale komponuje się zwłaszcza z makaronami np. linguine, spaghetti. Znakomity również do ryżu, gnocchi, gnocchi ziemniaczanych, risotto. Znakomity jako dressing i barwnik.

Delduca - placeholder
Wolf Sauris

Pancetta arrotolata con peperoncino Sauris

Jedna z najbardziej popularnych włoskich wędlin. Delikatnie podwędzana rolada z boczku wytwarzana z włoskich tusz wieprzowych z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino. Pokrojona w cienkie plasterki doskonale współgra z chlebem, focaccią lub panini.

Delduca - placeholder

Polpa di riccio di mare

Pulpa z jeżowca morskiego z Sardynii o konsystencji delikatnego musu i smaku "kawioru". Produkt Gourmet. Idealna propozycja dla miłośników smaków morza. Doskonała np. ze spaghetti.

Delduca - placeholder
Rosso Gargano

Pomodori pelati Rosso Gargano

Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów.

Delduca - placeholder
Rosso Gargano

Pomodori pelati Rosso Gargano Salsati

Dojrzałe włoskie pomidory bez skórki w soku pomidorowym, z regionu Apulia, w dużych puszkach 2,55 kg. Doskonałe do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Można je stosować jako zamiennik świeżych pomidorów. Wykwintna i bardziej wydajna wersja Pelati Futuragri.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata Affumicata Ignalat

Nowość

Naturalnie wędzony włoski kremowy serek typu pasta filata, wypełniony kawałkami postrzępionej mozzarelli oraz śmietanki z regionu Apulia. Idealne dopełnienie pizzy lub sałatek typu gourmet. Doskonały także w połączeniu ze świeżą lub delikatnie podwędzaną rybą. Dobrze komponuje się również z konfiturami lub dżemem o mocnym, wyraźnym smaku.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata al Tartufo Ignalat

Nowość

Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowany dzięki dodatkowi trufli. Idealny na zimno oraz z pierwszymi ciepłymi daniami.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Burrata Ignalat

Nowość

Burrata w formie niewielkiej kuleczki. Świeży, apulijski włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy ekstra vergine lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub w zestawieniu z podwędzanym łososiem.

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser Caciocavallo (provola)

Włoski ser typu "pasta filata" z niepasteryzowanego pełnego mleka krowiego, podpuszczkowy, o dość zwartej strukturze i delikatnym smaku. Doskonały do letnich sałatek, przekąsek, na panini i bruschetty, do włoskich pierwszych dań, zup i na pizzę.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat

Nowość

Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat

Nowość

Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino sardo Ballu Tondu

Twardy ser podpuszczkowy z mleka owczego z Sardynii o charakterystycznym, zdecydowanym smaku. Wytwarzany z mleka pochodzącego z obszarów Sardynii. Doskonały na deskę serów lub na grzanki. Idealnie komponuje się z musztardkami do serów.

Delduca - placeholder

Ser Pecorino sardo isolano

Ser twardy dojrzewający z mleka owczego z Sardynii o wyrazistym, pełnym smaku. Doskonały na deskę serów. W postaci startej znakomity do wykończenia dań na bazie makaronu, również zapiekanego oraz do risotto.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Sfoglia di mozzarella per ripieni

Nowość

Świeże płaty mozzarelli do faszerowania. Doskonałe jako baza do przygotowania efektownych, prostych, lekkich przekąsek i włoskich przystawek.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Stracciatella Ignalat

Nowość

Kremowy serek typu pasta filata w strzępkach zatopiony w kremowej śmietance. Wyjątkowy specjał z regionu Apulia. Doskonały samodzielnie. Znakomity jako dodatek do sałatek, pizzy Gourmet.

Delduca - placeholder
Tenuta Sant’Anna

Wino Pinot Nero Friuli DOC

Przyjemne i świeże Pinot Nero Friuli DOC to miękkie czerwone wino, owocowe, codzienne, o średniej intensywności. W nosie nuty czerwonych owoców i poziomek. Doskonałe do wędlin i serów o średnim okresie dojrzewania, do jagnięciny i drobiu oraz pierwszych dań np. risotto.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA