Cotechino di Modena IGP
Tradycyjna włoska grubo mielona wędlina wieprzowa z Modeny z certyfikatem pochodzenia IGP. Rodzaj golonki, spożywanej we Włoszech tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia.
Petto di tacchino al forno
Petto di tacchino al forno czyli pieczona pierś z indyka. Doskonała do przystawek, na deskę wędlin, do sałatek, pizzy i na kanapki.
Prosciutto Cotto Ricco
Gotowana szynka wieprzowa z dodatkiem soli i przypraw, o dość gęstej konsystencji i intensywnym różowym kolorze. Doskonała na pizzę, kanapki i do różnego typu sałatek.
Speck Sauris
Podwędzany udziec wieprzowy - rodzaj szynki dojrzewającej z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, naturalnie wędzony. Jeden z najbardziej znanych specjałów miasta Sauris w północnych Włoszech.
Salsiccia piccante Sauris
Wysokiej jakości wędlina dojrzewająca z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino
Salsiccia tipo Napoli piccante
Pikantna włoska kiełbasa wieprzowa typu Napoli. Wyborny i klasyczny smak wprost stworzony na pizzę czy do panini. Świetnie smakuje również solo lub w ramach talerza wędlin.
Olio di oliva extravergine OLITALIA
Oliwa z oliwek extravergine 250 ml, tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych. Doskonały dodatek do niezliczonej ilości potraw, sałat, warzyw.
Olio di oliva extravergine OLITALIA 5l
Oliwa z oliwek extravergine 5 l wysokiej jakości, tłoczona bezpośrednio z oliwek wyłącznie za pomocą procesów mechanicznych. Doskonały dodatek do niezliczonej ilości potraw, sałat, warzyw.
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 1 grappolo
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 1 grappolo - ocet balsamiczny o harmonijnym smaku i niskiej gęstości. Doskonały do sałatek, zwłaszcza z rukolą. Znakomicie podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa.
Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 5 grappoli
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 5 grappoli - wysokiej jakości ocet balsamiczny o gęstej, kremowej konsystencji i harmonijnym smaku. Wspaniale podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa oraz rukoli.
Bresaola a fettine
Bresaola to długo dojrzewająca szynka wołowa. Ta włoska wędlina z mięsa wołowego najwyższej jakości pochodzi z północnych Włoch. Jest miękka i aromatyczna, ma delikatny, lekko słonawy smak. Idealna w dietach, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych i niskiej zawartości tłuszczu. Bresaola a fettine to typowa szynka włoska pakowana w plasterkach. Gdzie kupić prawdziwą wędlinę wołową? Zapytaj nas o produkt i złóż zamówienie!
BRESAOLA PUNTA D’ANCA STELLA TOP
Mięso z polędwicy wołowej wysokiej jakości, otrzymywane ze „szlachetnych” partii mięśni wołowych (Punta d’anca). Miękka i aromatyczna, lekkostrawna, o wysokich wartościach odżywczych, idealna w dietach. Doskonała na pizzy, do kanapek i przystawek. Znakomita jako carpaccio z bresaoli z rukolą i serem grana.
Chinotto
Chinotto jest napojem bezalkoholowym typu soft drink, produkowanym z soku z owoców cytrusowych i innych roślinnych ekstraktów aromatycznych.
Coppa stagionata
Dojrzewająca karkówka wieprzowa o typowej cylindrycznej formie, w naturalnej osłonce z wiązaniem łubkowym. Delikatna i aromatyczna, o smaku umiejętnie podkreślonym doskonale dobranymi przyprawami. Idealna do przygotowywania przystawek i dań na zimno, takich jak carpaccio, sałatki i deski wędlin. Dokonała również jako składnik dań gorących, jak sosy, risotto i zapiekane makarony.
Culatello Granducato
Wędlina z udźca wieprzowego, tego samego, z którego powstaje słynna szynka parmeńska. Tradycyjny produkt wiejski, najwybitniejsza ze wszystkich włoskich wędlin. Idealna do dań głównych, przystawek. Doskonała z dodatkiem melona lub dobrego chleba i odrobiny masła.
De Cecco Lasagne
Najpopularniejsza wersja lasagne to wersja z nadzieniem z ragù, beszamelem i parmezanem.
Filetti di alici
Filety z anchois w oleju słonecznikowym. Solone filety z sardeli europejskiej o zdecydowanym smaku. Produkt dla koneserów. Poławiane w Maroko. Doskonałe na włoską pizzę, zwłaszcza w kompozycji z kaparami.
Filetti di Sgombro
Makrela w oliwie z oliwek. Ryba bogata w kwasy Omega 3. Doskonała w sałatkach. Znakomita do przyrządzenia prostych, smacznych dań.