Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Polselli Sale marino artigianale
Bogata w magnez, jod oraz inne elementy odżywcze niezbędne dla ludzkiego organizmu. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością.
Pacchetelle di Pomodorino Giallo Campano
Żółte pomidorki ze stoków Wezuwiusza. Idealne do delikatnych dań jak np. dania rybne, delikatne mięsa. Doskonałe do eleganckich i wyszukanych makaronów, pizzy i focacci.
Pacchetelle rosse del Piennolo del Vesuvio D.O.P.
Czerwone pomidorki z Wezuwiusza z certyfikatem DOP. Soczyste, pełne smaku pomidorki uprawiane na żyznej wulkanicznej glebie, pod gorącym słońcem południa. Doskonałe do mięs, ryb, makaronów i na pizzę.
Ser Caciocavallo (provola)
Włoski ser typu "pasta filata" z niepasteryzowanego pełnego mleka krowiego, podpuszczkowy, o dość zwartej strukturze i delikatnym smaku. Doskonały do letnich sałatek, przekąsek, na panini i bruschetty, do włoskich pierwszych dań, zup i na pizzę.
Ser Mascarpone di Valcolatte
Śmietankowy, kremowy serek z mleka krowiego. Doskonały składnik wielu deserów, w tym tiramisu', serników oraz wielu dań na słono i słodko.
Ser Mozzarella 100 g
Świeży miękki ser typu pasta filata z włoskiego mleka krowiego. Kuleczki 100 gram. Doskonały jako dodatek do sałatek, zapiekanek, makaronu, pizzy.
Ser Mozzarella di bufala campana DOP
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
Ser Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio
Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia. Przygotowana do rozsypania bezpośrednio na pizzy.
Ser RiCCotta Gustosa Valcolatte
Ser ricotta z pasteryzowanego mleka krowiego w 100% pochodzenia włoskiego. Krucha i kremowa. Doskonałe na gnocchi z dyni i ricotty, miękkie ciasteczka czekoladowo-serowe, kremowe "trufle" na słono z łososiem, a nawet pyszne włoskie gelato.
Wino Bianco Lison
Najbardziej typowe białe wino w całej gamie Lison Pramaggiore. Elegancki bukiet o aromatach polnych kwiatów i świeżych owoców. Świeże i proste, z przyjemnym migdałowym wykończeniem. Znakomite jako aperitif, do przystawek, ryb i białych mięs.
Wino Cabernet Sauvignon
Wino czerwone ze szczepów wywodzących się z Bordeaux o aromatach dojrzałych czerwonych owoców, z wyraźnymi nutami wiśni maraska. Znakomite z wyrazistymi w smaku włoskimi pierwszymi daniami oraz mięsnymi drugimi daniami. Wszechstronne i uniwersalne wino, które dobrze komponuje się ze znakomitą większością dań.
Wino Chardonnay DOC
Wino białe ze szczepu wywodzącego się z Burgundii o kwiatowych i owocowych aromatach, z wyraźnymi nutami jabłka golden, białej brzoskwini i kwiatów akacji. Bardzo przyjemne nuty mineralne, harmonijne połączenie miękkości ze świeżością. Znakomite jako aperitif, do przystawek i wszelkich rodzajów ryb oraz łagodnych serów.
Wino Merlot DOC Venezia
Czerwone wytrawne wino o intensywnym rubinowym kolorze z delikatnymi odcieniami purpury. Świeży owocowy bukiet z aromatami czerwonych owoców. Doskonałe do typowych wędlin regionu Veneto i makaronów z sosami mięsnymi.
Wino Müller Thurgau
Białe wino Müller Thurgau z winnicy Tenuta San't Anna. Znakomite jako aperitif i akompaniament lekkich dań. Dobrze komponuje się z rybami, skorupiakami, serami i białymi mięsami.
Wino Pinot Grigio
Pinot Grigio z winnicy Tenuta Sant’Anna, delikatne wino o szerokim aromacie i doskonałym smaku. Doskonałe jako aperitif. Znakomicie komponuje się z przystawkami z wędlin, daniami na bazie ryb, białego mięsa, serami i sosami serowymi oraz omletami.
Wino Pinot Nero Friuli DOC
Przyjemne i świeże Pinot Nero Friuli DOC to miękkie czerwone wino, owocowe, codzienne, o średniej intensywności. W nosie nuty czerwonych owoców i poziomek. Doskonałe do wędlin i serów o średnim okresie dojrzewania, do jagnięciny i drobiu oraz pierwszych dań np. risotto.