Wino Brunello di Montalcino DOCG Vigna Spuntali
Czerwone wytrawne DOCG z winnicy Vigna Spuntali położonej na najcieplejszych stokach Montalcino. Intensywne i wyrafinowane, z nutami wiśni, suszonych fig, kandyzowanych owoców, pomarańczy. Komponuje się znakomicie z dziczyzną, pieczonym i grillowanym mięsem, serami o średnim okresie dojrzewania.
Wino Rosso di Montalcino DOC
Wino o barwie soczyście rubinowej połyskującej czerwieni typowej dla wina Sangiovese z rejonu Montalcino. Wyraźne i pełne życia. W bukiecie świeżość czerwonych owoców, jak czereśnia i porzeczka, po czym akcenty słodkie i nuty przypraw. Dobrze komponuje się zarówno z ciężkimi pierwszymi daniami, jak i białymi, bądź średnio delikatnymi mięsami.
Ser Blu ’61
Ser Blue '61 to ser pleśniowy z mleka krowiego. Dojrzewa w słodkim winie rodzynkowym Raboso i owocach żurawiny kanadyjskiej. Wyróżnia się elegancją i niezwykłą harmonią smaków. Idealne połączenie nut słodkich ze słonymi. Intensywny smak sera pleśniowego przełamują aromaty owoców żurawiny kanadyjskiej. Prestiżowy ser do degustacji.
Ser Caciobirraio
Miękki i łagodny ser caciotta dojrzewający w dwusłodowym piwie, o miesięcznym okresie dojrzewania. Idealny do desek serów i do piwa.
Ser Cacioradicchio
Miękki i łagodny ser caciotta z czerwoną włoską cykorią Radicchio di Treviso. Smak delikatny, lekko gorzkawy jak Radicchio.
Ser Ubriaco di Amarone DOCG
Półtwardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego dojrzewający w winie Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. Wyjątkowy ser do medytacji zwłaszcza w akompaniamencie dobrych czerwonych win.
Ser Ubriaco di Prosecco DOC
Ser półtwardy z niepasteryzowanego mleka krowiego o delikatnym, świeżym, lekko kwaskowatym smaku, aromacie owoców cytrusowych i zielonego jabłka, dojrzewający przez minimum 4 miesiące w wytłokach gronowych i winie Prosecco DOC. Poleca się serwować go w akompaniamencie białych win. Ziołowo-orzechowe nuty sera idealnie współgrają z aperitifem ze świeżych, owocowych win.
Ser Ubriaco di Raboso
Ser twardy z mleka krowiego, dojrzewający, uszlachetniany w winie "Raboso IGT" i moszczu winogron szczepu Raboso. W smaku intensywny, głęboki, winny, lekko ostry. Najpełniej rozwija swój aromat w temperaturze otoczenia. Znakomity zwłaszcza w towarzystwie czerwonych i białych win.