Marynaty, salsy i przyprawy

W naszej ofercie znajduje się szeroki asortyment włoskich specjałów, począwszy od pomidorów, oliwek, kaparów, poprzez włoskie brokuły friarielli, truflę, warzywa w oliwie i zalewach, po gotowe sosy i salsy oraz przyprawy, charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Tworząc harmonijne połaczenia z serami, wędlinami, sałatkami, zupami, makaronem czy pizzą, aromatyzują je, dopełniając smak potraw i pozwalajac odtworzyć klimat włoskiej kuchni we własnym domu.

22 produkty
Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Zucchine Essiccate al Sole 230 g

Nowość

Marynowane w oleju i oliwie chrupiące i suszone cukinie. Doprawione w stylu śródziemnomorskim, ze świeżą miętą oraz papryczką peperoncino. Doskonałe jako przystawka lub dodatek do dań, ale także jako sos do sałatek ryżowych lub makaronów na zimno lub jako dodatek do pizzy. Słońce na talerzu!

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Cime di Rapa alla Pugliese 230 g

Nowość

Rzepa brokułowa w zalewie z oliwy i oleju. Doprawiona pikantną papryczką, czoskiem oraz sokiem z cytryny. Rzepa jest hołdem dla tradycji kulinarnej Apulii (ale nie tylko), docenianym w kuchni jako przyprawa do klasycznego makaronu orecchiette, ale także jako dodatek do grillowanego lub duszonego mięsa lub jako rustykalne nadzienie do świeżego makaronu, pieczeni mięsnej lub wytrawnych ciast.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Il Pesto di Melanzane Secche 100g

Nowość

Pesto z suszonych bakłażanów. Doprawione zostało serem Parmigiano Regiano zielonymi pistacjami z Bronte DOP oraz świeżą miętą. Wyjątkowo pasuje do makaronu z kalmarami i pomidorkami, a także do chrupiącej bruschetty, crostini i innych przekąsek.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Lampascioni 230 g

Nowość

Dzikie owoce szafirka miękkolistnego zalewane ze świeżą miętą i papryczką chili. Ich smak jest lekko gorzki. Dobrze komponują się z klasyczną salentyńską „frisą” , ale także z bruschettą, jako część przystawki lub jako dodatek do gotowanego mięsa.

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Patè Bomba 100g

Nowość

Pasta z dojrzewających w soli ostrych papryczek. Papryczki następnie zostają zmielone z dodatkiem śródziemnomorskich przypraw i zalewane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek (np. crostini, taralli).

Delduca - placeholder
Nowość
I Contadini

Crema di Cime di Rapa 100g

Nowość

Krem z rzepy brokułowej. Typowa odmiana rzepy z Salento, która jest częścią historii włoskiej tożsamości. Krem świetnie nada się jako podstawa do sosu do makaronu (np. orecchiette) lub do posmarowania chrupiących grzanek.

Delduca - placeholder
Nowość

Pesto di pistacchi

Nowość

Pistacjowe pesto jest idealnym wyborem dla miłośników słonych smaków. Krótka lista składników (pistacje, olej słonecznikowy, oliwa, sól, pieprz) czyni produkt prozdrowotnym, a zdecydowany i intensywny smak podbije walory smakowe wielu dań. Wyjątkowo kremowa konsystencja nada wyrazistości daniom na bazie makaronu czy ryżu ze skorupiakami.

Delduca - placeholder
Nowość
Citres

Crema di zucca

Nowość

Aksamitny krem z dyni z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt gotowy do podania. Doskonały m.in. do sosów i sals, crostini, risotto i makaronu.

Delduca - placeholder
Nowość
Citres

Crema tartufata

Nowość

Krem grzybowy z pieczarek i grzybów shiitake z truflą letnią. Produkt gotowy do podania. Znakomity m.in. do bruschetty i makaronu. Dobrze łączy się z jajkami, serami i mięsem.

Delduca - placeholder

Spadine di verdure

Szaszłyki warzywne w zalewie octowej. Idealne jako aperitif. Doskonale sprawdzą się jako dekoracja desek serów i wędlin.

Delduca - placeholder
Nowość

Granella di pistacchio

Nowość

Kruszone prażone pistacje. Doskonałe do wzbogacenia smaku potraw jak i do dekoracji w formie posypki. Idealne do cannoli siciliani z ricottą czy crema pasticcera, a także, zwłaszcza w towarzystwie mortadelli, np. na pizzę.

Delduca - placeholder
Nowość
Lazzaris

Salsa dolce piccante di Albicocca

Nowość

Salsa morelowa słodko-pikantna o aksamitnej konsystencji. Idealna do wędlin o zdecydowanym smaku jak speck, salami, mortadela, do dań z dziczyzny, sera taleggio lub pikantnej gorgonzoli

Delduca - placeholder
Nowość
Lazzaris

Salsa dolce-piccante di Arance

Nowość

Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych pomarańczy i z dodatkiem aromatu musztardy. Znakomita do kaczki i kurczaka z rożna, serów typu crescenza, świeżych serów kozich czy mozzarelli.

Delduca - placeholder
Nowość
Lazzaris

Salsa dolce-piccante di mele a spicchi

Nowość

Salsa słodko-pikantna z cząstkami kandyzowanych jabłek. Świetna do czerwonych gotowanych mięs, pieczeni i serów, ale też jako deser i nadzienie do ciast.

Delduca - placeholder
Nowość
Lazzaris

Salsa di cipolle

Nowość

Delikatna salsa z czerwonej cebuli z lekkim posmakiem pomarańczy. Aromatyczna salsa o konsystencji dżemu i intensywnym smaku. Idealna jako dodatek do mięs, wędlin i serów o wyraźnym smaku.

Delduca - placeholder
Nowość
Citres

Antipastissimo in olio di girasole

Nowość

Jedna z najbardziej klasycznych włoskich marynat w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego o bardzo przyjemnym aromacie i niepowtarzalnym smaku chrupiących warzyw. Znakomita przystawka i dodatek do aperitifów. Doskonale komponuje się ze świeżymi serami i wędlinami. Idealna zarówno do panini, jak i wzbogacenie dań na zimno.

Delduca - placeholder

Funghi Trifolati in busta

Krojone grzyby pieczarki w oleju słonecznikowym z przyprawami w wygodnej saszetce. Idealne do dań typu risotto, makaronów, bruschetty czy pizzy. Gotowy do podania dodatek do dań, bardzo aromatyczny i smaczny.

Delduca - placeholder
Citres

Cipolle Borettane all’aceto balsamico di Modena

Cebulki boretańskie w occie balsamicznym Aceto Balsamico di Modena IGP z regionu Veneto. Cebulki marynowane o unikalnym, delikatnym smaku. Znakomite do wędlin i dań głównych, zwłaszcza dań mięsnych.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA