BluGins
Dojrzewający ser z pleśniowymi przerostami uszlachetniany ginem. Wyjątkowo aromatyczny, lekko pikantny, zapakowany w wyjątkowy papier spożywczy przypominający wzór charakterystycznych dla jeansów kieszeni. Ser medytacyjny, idealnie pasujący do koktajli na bazie Ginu lub szczególnie polecany do kremowego risotto.
Wenecja Euganejska

Opis
Dojrzewający ser z pleśniowymi przerostami uszlachetniany ginem Roby Morton. Produkt gourmet dla smakoszy. To prawdziwa perełka wśród włoskich serów o kremowym sercu. Prawdziwy wulkan smaków, cechuje go jednocześnie słodkość i pikantność, pochodząca od ziół. Elegancki, kwiatowy, alkoholowy. Zapakowany w wyjątkowy papier przypominający wzór charakterystycznych dla jeansów kieszeni.
Sugestie
Ten włoski ser pleśniowy idealnie pasuje do drinków na bazie ginu, białego wina i orzeźwiających piw. Z jednej strony to ser medytacyjny, a z drugiej może być również kremowym dodatkiem do włoskiego risotto.
Sprawdź jak skomponować włoską deskę serów!
Dane techniczne
Dojrzewający ser pleśniowy uszlachetniany ginem
Słodki, alkoholowy, aromatyczny, ziołowy, kwiatowy
MLEKO krowie (kraj pochodzenia: Włochy) pasteryzowane (LAKTOZA), sól, podpuszczka, Marton's Gin (min. 3,5%) z przyprawami (w zmiennych proporcjach): anyż gwiazdkowy, kardamon, jagody jałowca, imbir (min. 0,1%) na skórce.
Plastikowe
gomółka 2,5 kg
Przechowywać temp. +2C do +4
Włochy
MLEKO w tym LAKTOZA
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g produktu
1550 Kj / 374 Kcal
31g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 22g
1,4g, w tym cukry 0g
21g
2,9g


La Casearia Carpenedo
Uszlachetnianie serów jest sztuką, którą La Casearia Carpenedo stosuje zgodnie z wielowiekową włoską tradycją, uszlachetniając swoje sery przy użyciu wyselekcjonowanych surowców.
Z taką samą dbałością i pasją firma współpracuje z lokalnymi mleczarniami, produkując ekskluzywne sery, takie jak Tavoliere® czy Carlina®.
La Casearia Carpenedo wytwarza niskoprodukcyjne, rzemieślnicze specjały mleczarskie, takie jak Blu61®, Blugins®, Basajo®, Hyrkus, sery Ubriaco i Baronerosso® uszlachetniane w znakomitych lokalnych winach, Vento d'estate uszlachetniane w sianie i wiele innych, zarówno z mleka krowiego, owczego czy koziego.