Chinotto

Chinotto
Chinotto jest napojem bezalkoholowym typu soft drink, produkowanym z soku z owoców cytrusowych i innych roślinnych ekstraktów aromatycznych.

Mojito soda
Modny i gaszący pragnienie soft drink.

Piadina
Chleb piadina romagnola

Panna da cucina
Śmietana UHT w formie lekkiego kremu.

Polpa di pomodoro alpino
Miąższ pomidorowy z włoskich pomidorów

Ser Parmigiano Reggiano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający 24 miesiące. Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.

Ser Gran mix grattugiato
Mix tartych serów dojrzewających. Doskonały do wielu potraw i receptur, zwłaszcza do makaronów.

Ser Fiaschetto Scamorza affumicata
Wędzony ser z mleka krowiego, podpuszczkowy, dojrzewający 6 miesięcy. Na skórce bursztynowy, po rozkrojeniu o białej barwie. Delikatny, o świeżym, lekko wędzonym smaku. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.

Ser Mozzarella Julienne per pizza Valcolatte
Najwyższej jakości ser mozzarella w wiórkach. Receptura opracowana na podstawie zaleceń włoskich pizzerów. Mozzarella o elastycznej, niewodnistej strukturze, która gwarantuje łatwe rozprowadzenie na cieście, delikatnym smaku i białej barwie. Pocięta w paseczki julienne, gotowa do rozsypania na pizzy.

Aceto Balsamico di Modena Gourmet IGP – 1 grappolo
Ocet balsamiczny z Modeny IGP Gourmet - 1 grappolo - ocet balsamiczny o harmonijnym smaku i niskiej gęstości. Doskonały do sałatek, zwłaszcza z rukolą. Znakomicie podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa.