Ser Burrata Al Basilico Ignalat
Świeży ser z pasteryzowanego mleka z regionu Apulia. Niepowtarzalna wersja w bazyliowej wersji dla smakoszy. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
Sugo all’arrabbiata Rosso Gargano
Gotowy sos do makaronu na bazie pulpy pomidorowej i pomidorów pelati z Apulii, z dodatkiem ostrej papryczki peperoncino, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli i czosnku. Bez konserwantów i bez dodatku cukru. Wystarczy podgrzać i podawać z makaronem.
Sugo alle verdure Rosso Gargano
Gotowy sos do makaronu na bazie pomidorów pelati i pulpy pomidorowej z Apulii, z dodatkiem bakłażana, cukinii, papryki, cebuli, marchwi, selera, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli i czosnku. Bez konserwantów i bez dodatku cukru. Wystarczy podgrzać i podawać z makaronem.
Passata di datterino Rosso Gargano
Doskonała jakościowo tradycyjna passata z pomidorków daktylowych z Apulii. Gęsta, aromatyczna i jedwabista. Nie wymaga długiego gotowania. Doskonale przylega do makaronu, tworząc danie doskonałe. Znakomicie sprawdzi się również w wyszukanych potrawach, w tym na pizzy Gourmet.
Passata di Puglia Rosso Gargano
Passata di Puglia Rosso Gargano to najwyższej jakości passata z włoskiej Apulii. Gęsta i jedwabista. Idealna do krótko gotowanych sosów, potraw na bazie jajek, białych mięs i sosów do makaronów. Polecana zwłaszcza do lasagne i cannelloni.
Olio Extra Vergine Di Oliva Orchestra
Oliwa z oliwek extravergine Orchestra z linii Luminarie, tłoczona na zimno. Oliwa najwyższej jakości, uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Idealna na zimno i na ciepło. Doskonała do dań z gotowanymi ziemniakami, serem mozzarella, białym mięsem oraz gotowanymi rybami. Polecana do sosów czy jako dodatek do zup kremów lub warzywnej minestrone z ryżem.
Olio Extravergine di Oliva Moniga
Najwyższej jakości, tłoczona na zimno 100% włoska oliwa z oliwek extravergine EL NOSTRA' z Moniga del Garda w Lombardii. Otrzymywana z włoskich oliwek o intensywnym aromacie i "słodkim" smaku. Doskonała zarówno do dań na zimno jak i na ciepło, sałatek czy pizzy.
Olive Nocellara del Belice snocciolate
Sycylijskie zielone oliwki Nocellara bez pestek z Doliny Belice. Chrupiące, o mocnym, słodkim smaku. Bez pestek. Podawać jako aperitif z serami i wędlinami. Odpowiednie do sosów i pieczonych ryb.
Ser Mini Mozzarelline fior di latte
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w mini kuleczkach. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z regionu Apulia. Ozdobne i efektowne, sprawdzą sie w daniach na zimno, jak i w daniach zapiekanych
Ser Burrata d’amore
Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego z aksamitnym sercem, specjalność włoskiego regionu Apulia. "Serce" burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
Ser Burrata al Tartufo d’amore
Świeży ser podpuszczkowy ze śmietankowym sercem o niezrównanej miękkości i delikatności. Niezwykle wyrafinowana dzięki dodatkowi trufli. Specjalność regionu Apulia.
Ser Mozzarella treccia d’amore
Mozzarella z mleka krowiego typu pasta filata w formie dekoracyjnego warkocza. Świeży, miękki i elastyczny serek podpuszczkowy z włoskiej Apulii. Pięknie prezentuje się z pomidorami i bazylią.
Granella di pistacchio
Kruszone prażone pistacje. Doskonałe do wzbogacenia smaku potraw jak i do dekoracji w formie posypki. Idealne do cannoli siciliani z ricottą czy crema pasticcera, a także, zwłaszcza w towarzystwie mortadelli, np. na pizzę.
Wino AcinoRe’ Primitivo di Manduria DOC
Czerwone wino AcinoRe' Primitivo di Manduria DOC. Złożony bukiet, bogaty w nuty owoców i przypraw. Na podniebieniu gęste, miękkie, na finiszu otulające taninami. Znakomite do ciężkich dań. Szczególnie polecane jako wino do medytacji.
Wino Ad Hoc Primitivo di Manduria DOC
Czerwone wino Ad Hoc Primitivo di Manduria DOC. Elegancki bukiet śliwy i czereśni, wzbogacony przyjemnymi nutami tabaki. Miękkie, o pełnym ciele ze szlachetnymi taninami, długo utrzymujące się. Komponuje się znakomicie z ciężkimi daniami na bazie czerwonych mięs i dziczyzny.
Wino Avoglia Fiano Puglia IGP
Białe wino Fiano apelacji Puglia IGP ze szczepu Fiano. Wino o słomkowo-żółtej barwie, kwiatowo-owocowych aromatach, z wyczuwalną nutą owoców o białym miąższu. Świeże i utrzymujące się. Doskonałe do przystawek na bazie owoców morza, dań wegetariańskich i świeżych serów.
Wino Avoglia Negroamaro Puglia IGP
Czerwone wino Avoglia Negroamaro apelacji Puglia IGP o aromatach czarnej porzeczki i owoców leśnych, z nutą tymianku. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, wędlinami i serami o średnim czasie dojrzewania. Znakomite do pizzy.
Wino Avoglia Primitivo Puglia IGP
Czerwone wino Primitivo apelacji Puglia IGP z rejonu Salento we włoskiej Apulii. Wino ze szczepu winogron Primitivo, o rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. W nosie aromaty czerwonych owoców, jeżyny i śliwki. Aromatyczne i miękkie. Polecane do pierwszych włoskich dań z sosami pomidorowymi, wędlin i serów o średnim czasie dojrzewania.