Polpa di riccio di mare
Pulpa z jeżowca morskiego z Sardynii o konsystencji delikatnego musu i smaku "kawioru". Produkt Gourmet. Idealna propozycja dla miłośników smaków morza. Doskonała np. ze spaghetti.
Rigatoni Molisana
Makaron o kształcie żebrowanych rurek, szerszych od penne. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do rzymskiego "cacio e pepe", czy gorgonzola-jabłko bądź fasola borlotti i borowiki.
Salame Napoli
Włoska łagodna wędlina dojrzewająca z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, wyprodukowana wg oryginalnej receptury z Kampanii. Idealna do kanapek i na talerz wędlin oraz tradycyjnych włoskich dań neapolitańskich. Znakomita z czerwonym winem.
Ser Pecorino romano DOP
Ser Pecorino Romano DOP to włoski twardy ser podpuszczkowy wyprodukowany z pełnotłustego mleka owczego. Należy do rodziny serów dojrzewających. Ten włoski ser owczy charakteryzuje się słonym, pikantnym smakiem oraz intensywnym aromatem. Jest zwarty i wyjątkowo twardy, dzięki czemu idealnie nadaje się do ścierania na tarce jako dodatek do sosów, pizzy i makaronów.
Ser Pecorino romano DOP buccia nera
Twardy ser podpuszczkowy z mleka owczego o ostrym smaku i intensywnym aromacie, dojrzewający ok. 8 miesięcy. Ser o antycznym pochodzeniu, wywodzący się z regionu Lacjum. Doskonały jako ser do tarcia. Znakomity do wielu receptur, zwłaszcza do spaghetti carbonara, do amatriciany, spaghetti cacio e pepe.
Ser Pecorino sardo Ballu Tondu
Twardy ser podpuszczkowy z mleka owczego z Sardynii o charakterystycznym, zdecydowanym smaku. Wytwarzany z mleka pochodzącego z obszarów Sardynii. Doskonały na deskę serów lub na grzanki. Idealnie komponuje się z musztardkami do serów.
Ser Pecorino sardo isolano
Ser twardy dojrzewający z mleka owczego z Sardynii o wyrazistym, pełnym smaku. Doskonały na deskę serów. W postaci startej znakomity do wykończenia dań na bazie makaronu, również zapiekanego oraz do risotto.
Spaghetti Molisana
Spaghetti Molisana
Tagliatelle Molisana
Tagliatelle Molisana
Tonno Filetti Lukus
Wysokiej jakości filety z tuńczyka w oliwie z oliwek. Doskonale komponują się z bakłażanem, cukinią i grillowaną papryką, doprawione oliwką z oliwek, pietruszką i octem balsamicznym. Idealne do drugich dań.
Wino Pinot Nero Friuli DOC
Przyjemne i świeże Pinot Nero Friuli DOC to miękkie czerwone wino, owocowe, codzienne, o średniej intensywności. W nosie nuty czerwonych owoców i poziomek. Doskonałe do wędlin i serów o średnim okresie dojrzewania, do jagnięciny i drobiu oraz pierwszych dań np. risotto.