Funghi Trifolati Famigliola Gialla
Opieńki zmienne w oleju i przyprawach. Gotowe do podania. Idealne do risotto, dań z makaronu oraz na pizzę i bruschettę.
Lardo in conca
Lardo in conca to słonina z włoskich tusz wieprzowych. Aromatyczna i delikatna. Pokrojona w cieniutkie plasterki doskonała na deskę wędlin. Może być dodatkiem do grzanek czy focacci, pizzy gourmet i polenty podawanej na ciepło.
Misto Funghi Trifolati
Aromatyczny mix już ugotowanych i przyprawionych grzybów. Gotowy do podania. Doskonały jako dodatek, składnik receptur i dań.
Mortadella Mignon Leoncini senza pistacchio
Włoska mortadella z najlepszego włoskiego mięsa wieprzowego, bez pistacji. Wędlina do kanapek, focacci, panini, na pizzę. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu. Może stanowić składnik farszu pierożków tortellini.
Porchetta Trevisana
Tradycyjna porchetta z szynki wieprzowej wywodząca się z prowincji Treviso. Mięso marynowane jest w białym winie i ziołach, a następnie długo pieczone. Wędlina idealna do pizzy, kanapek i przystawek.
Porcini Funghi Trifolati
Grzyby borowiki krojone z przyprawami. Doskonałe na przystawkę. Idealnie komponują się z drugimi daniami. Znakomite na pizzę np. do klasycznych wersji z szynką i grzybami.
Prosciutto cotto al Tartufo
Wysokiej jakości szynka gotowana wzbogacona płatkami czarnej trufli. Szynka o wyjątkowej delikatności i intensywnym aromacie. Świetnie komponuje się z grillowanym karczochem i świeżym pieczywem.
Prosciutto cotto Botticella
Szynka gotowana Botticella ze świeżego udźca wieprzowego. Delikatna i aksamitna na podniebieniu, o jasnoróżowym kolorze i delikatnym smaku. Polecana zwłaszcza z pieczywem i na pizzę.
Salame Finocchiona
Włoska wędlina wieprzowa aromatyzowana nasionami kopru włoskiego i uszlachetniana czerwonym winem. Doskonała na klasyczny talerz przystawek, na pizzę Gourmet np. ze startym serem owczym pecorino.
Salame ungherese
Włoskie salami z drobno mielonego mięsa wieprzowego. Idealne do kanapek, grzanek, na deskę wędlin i pizzę.
Salamino dritto piccante premium
Włoska ostra kiełbaska z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, o intensywnym smaku i aromacie, z papryczką peperoncino. Znakomita na deskę wędlin, jako przystawka i przekąska czy dodatek do kanapek, grzanek oraz na pizzę.
Ser Gorgonzola Bavarese Piccante in stanghe
Pleśniowy ser gorgonzola z mleka krowiego o zdecydowanym, pikantnym aromacie i średnio twardej konsystencji. Idealny do pizzy, grzanek oraz do dań gorących.
Ser Grana Padano DOP
Włoski twardy ser podpuszczkowy z mleka krowiego, dojrzewający 12 miesięcy, bez laktozy. Jeden z najbardziej znanych produktów włoskich z certyfikatem pochodzenia DOP. Doskonale wzbogaca smak potraw. Doskonały do risotto, carpaccio, zup, dań na bazie makaronu, na deskę serów, na pizzę.