
Carciofi a spicchi trifolati
Karczochy pocięte w regularne kawałeczki, w oleju roślinnym z dodatkiem aromatycznych warzyw i przypraw zamknięte w saszetce. Idealne do pizzy i kanapek. Gotowe do użycia.

Funghi Trifolati in busta
Krojone grzyby pieczarki w oleju słonecznikowym z przyprawami w wygodnej saszetce. Idealne do dań typu risotto, makaronów, bruschetty czy pizzy. Gotowy do podania dodatek do dań, bardzo aromatyczny i smaczny.

Cipolle borettane in agrodolce
Cebulki boretańskie w zalewie słodko-kwaśnej. Znane i lubiane we Włoszech ze względu na swój unikalny smak. Marynowane cebulki pasują znakomicie do wędlin oraz są znakomitym dodatkiem do dań głównych, zwłaszcza mięs.

Cipolle Borettane all’aceto balsamico di Modena
Cebulki boretańskie w occie balsamicznym Aceto Balsamico di Modena IGP z regionu Veneto. Cebulki marynowane o unikalnym, delikatnym smaku. Znakomite do wędlin i dań głównych, zwłaszcza dań mięsnych.

Crema di asparagi
Delikatny i aromatyczny krem z młodych zielonych szparagów. Doskonały do przystawek, pierwszych i drugich dań. Znakomity zarówno do mięs, wędlin i serów, idealny do makaronów, risotto jak i dodatek kanapek.

Crema di carciofi
Krem z karczochów przygotowany według tradycyjnej receptury, delikatny i naturalny. Doskonały do wykwintnych kanapek, makaronów, ryżu i bułek z wytrawnym nadzieniem i ryb.

Crema di radicchio
Krem z czerwonej cykorii Radicchio z dodatkiem oleju z pestek słonecznika, białego wina, cebuli i buraka ćwikłowego. Doskonały do makaronu, ryżu i na grzanki.

Crema di zucca
Aromatyczny, syty i gęsty krem z dyni, znakomity na sezon jesienny. Sprawdzi się idealnie do tradycyjnego włoskiego risotto, z dodatkiem włoskiego specka i grzybów. Krem z dyni można także wykorzystać jako bazę do dań rybnych lub jako składnik pizzy Gourmet.

Crema quattro formaggi
Krem 4 sery z wyselekcjonowanych najlepszych włoskich serów Fontal, Italico, Grana Padano DOP oraz z wyśmienitym szwajcarskim serem Emmenthal. Doskonały jako sos do makaronów krótkich, takich jak penne i farfalle. Doskonale komponuje się z kluseczkami gnocchi, świetny jako dodatek do gotowanych ziemniaków.

Cuore di carciofo
Wyselekcjonowane serca karczochów w oleju słonecznikowym. Doskonale wzbogacają sałatki i kanapki, idealne zarówno jako dodatek do dań głównych, jak i pizzy.

Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.

Cipolle Caramellate
Karmelizowana grillowana cebula w piórkach. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub rybnych oraz przystawek na bazie serów i wędlin.

Carciofi Interi
Karczochy w całości oraz w oleju słonecznikowym. Chrupiące i pełne naturalnego smaku. Znakomity dodatek do wielu dań i aperitivo. Doskonałe na pizzę i do kanapek na ciepło.

Carciofi Rustici 520 g
Pasteryzowane karczochy w zalewie z oleju oraz w przyprawach. wyróżniają się niską zawartością octu, dzięki czemu idealnie pasują do focacci, pizzy i innych wytrawnych wypieków, nie pozostawiając kwaśnego posmaku na potrawie.

Frutti del Cappero
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym i pasteryzowane. Doskonałe do aperitivo, na pizzę i dodatek do wielu dań.

Frutti del cappero all’aceto di vino
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym. W smaku przypominają tradycyjne kapary. Doskonałe na pizzę i do wielu dań.

Piadina
Piadina romagnola to cienki placek z pszennej mąki z regionu Emilia-Romania, używany jako zamiennik chleba. Piadina najchętniej podawana jest na ciepło, złożona na połowę, wypełniona dowolnym farszem i zapieczona w opiekaczu.

Olive Nere Leccino Piccanti
Oliwki leccino z papryczką peperoncino. Idealne jako aperitivo, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami.