Polselli Semola Grano Duro S2
Mąka semola z twardego ziarna pszenicy. Idealna do rzemieślniczych wyrobów przygotowywanych ręcznie, zwłaszcza do produkcji świeżego makaronu.
Polselli Farina 00 Ideale per Pasta
Mąka z miękkich ziaren pszenicy typu 00 do wyrobu świeżych makaronów, wyrobów z farszem i kluseczek gnocchi
Polselli Farina 00 Ideale per Dolci
Mąka z miękkiego ziarna pszenicy typu 00 do wyrobu ciast i wyrobów cukierniczych o kruchej, napowietrzonej strukturze, strukturze miękkiej, wyrobów drożdżowych, ciasta francuskiego oraz ciast wymagających długiego przygotowania
Porchetta di Ariccia IGP
Tradycyjna włoska pieczeń z szynki wieprzowej z Ariccia w regionie Lacjum o recepturze sięgającej czasów antycznych. Pieczeń doprawiana czosnkiem, solą, pieprzem i rozmarynem. Może być podawana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna do pizzy, kanapek, przystawek czy jako danie główne.
Guanciale di suino
Policzek wieprzowy o intensywnym aromacie i charakterystycznej konsystencji. Stosowany często jako zamiennik boczku. Marynowany w soli i pieprzu, dojrzewa 3 miesiące. Tradycyjny produkt z regionu Lazio. Idealny do sosu Amatriciana i Carbonara.
Ventricina piccante
Typowa regionalna włoska wędlina wieprzowa o zdecydowanym, lekko pikantnym smaku. Jej smak idealnie komponuje się ze smakiem dojrzałego pomidora. Doskonała na pizzę. Znakomita do przygotowania pikantnej carbonary, sosu do krótkich makaronów np. trofii, cavatelli czy do gnocchi.