Gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana
Kluseczki o subtelnym smaku oraz miękka i sprężysta konsystencja. Sprawdzą się doskonale zarówno z tradycyjnymi sosami, takimi jak pomidorowymi, ragu', śmietanowo-serowym czy pesto z bazylii.

Olive All’Ascolana
Zielone oliwki pozbawione pestek, w miejscu których znajduje się soczysty mięsny farsz, całość otoczona w chrupiącej panierce. Świetnie nadają się jako dodatek do deski serów lub degustacji wina.

Polpette di tonno
Okrągłe pulpeciki w chrupiącej panierce z soczystym nadzieniem z tuńczyka. Te pyszne pulpeciki z nadzieniem z tuńczyka do przygotowania na patelni lub w piekarniku, to idealny aperitif lub drugie danie. Można podawać solo, ze smakowymi salsami lub rożnego rodzaju sałatkami.

Polpette di verdure
Okrągłe pulpeciki w chrupiącej panierce z miękkim warzywnym nadzieniem. Te pyszne pulpeciki z warzywnym nadzieniem do przygotowania na patelni lub w piekarniku, to idealny aperitif lub drugie danie. Można podawać solo, ze smakowymi salsami lub rożnego rodzaju sałatkami.

Crespelle con funghi porcini
Danie mączne w formie okrągłych, zawijanych naleśników z farszem z borowików. Naleśniki polane beszamelowym sosem. Idealne do podgrzania w mikrofalówce lub na patelni z niewielką ilością masła aby otrzymać chrupiąca skórkę.

Crespelle con chiodini e Asiago DOP
Danie mączne w formie okrągłych, zawijanych naleśników z farszem z opieniek oraz sera Asiago DOP. Naleśniki polane beszamelowym sosem. Idealne do podgrzania w mikrofalówce lub na patelni z niewielką ilością masła aby otrzymać chrupiąca skórkę.

Crespelle con formaggi con Asiago DOP 350 g
Danie mączne w formie okrągłych, zawijanych naleśników wypełnionych serowym nadzieniem z serem Asiago DOP. Naleśniki polane beszamelowym sosem. Idealne do podgrzania w mikrofalówce lub na patelni z niewielką ilością masła, aby otrzymać chrupiąca skórkę.

Crespelle radicchio e salsiccia 350 g
Danie mączne w formie okrągłych, zawijanych naleśników z nadzieniem z włoskiej kiełbasy oraz czerwonej cykorii. Naleśniki polane są beszamelowym sosem.

Crespelle con spinaci 350 g
Danie mączne w formie okrągłych, zawijanych naleśników wypełnionych szpinakiem i polanych beszamelowym sosem. Naleśniki idealne do podgrzania w mikrofalówce lub na patelni z niewielką ilością masła, aby otrzymać chrupiąca skórkę.

Crespelle con zucchine e brie 350 g
Danie mączne w formie okrągłych, zawijanych naleśników z serowo cukiniowym nadzieniem i polanych beszamelowym sosem. Naleśniki idealne do podgrzania w mikrofalówce lub na patelni z niewielką ilością masła, aby otrzymać chrupiąca skórkę.