Pastificio G. di Martino Spaghetti Lunghi Dolce&Gabbana

Pastificio G. di Martino Spaghetti Lunghi Dolce&Gabbana
Makaron Spaghetti Lunghi (długie spaghetti) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Do klasycznych sosów.

Krem orzechowy Oliotella Nocciola 250 g
Krem orzechowo-czekoladowy z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z Sonnino. Bez glutenu i 100% wegański. Do rozsmarowania na kromce chleba lub jako element wypieków.

Pastificio G. di Martino Mezzi Paccheri Dolce&Gabbana
Makaron Paccheri to makaron z włoskiej pszenicy durum. Jakość produktu jest certyfikowana znakiem IGP. Idealny do zapiekanych dań z makaronu, zup i sałatek makaronowych.

Pastificio G. di Martino Linguine Dolce&Gabbana
Makaron Linguine ("spłaszczone spaghetti") z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone, produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla dań rybnych i warzywnych.

Pastificio G. di Martino Spaghetti Dolce&Gabbana
Makaron Spaghetti (długie nitki) z semoliny z włoskiej pszenicy durum. Ciasto na makaron jest przeciągane przez specjalne matryce z brązu i wolno suszone. Produkt potwierdzony certyfikatem I.G.P. Odpowiedni dla klasycznych sosów np. al pomodoro czy aglio olio.

Krem pistacjowy Oliotella Pistacchio
Rzemieślniczy krem pistacjowy. Wyprodukowany bez dodatku konserwantów i barwników. Odpowiedni dla osób zmagających się z celiakią, gdyż nie zawiera glutenu. Idealny do rozsmarowania na kromce chleba oraz jako element ciast i deserów.

Bresaola alla Tirolese
Bresaola wołowa po tyrolsku. Z wyselekcjonowanego mięsa (zrazówka wołowa) z najlepszych włoskich hodowli. Idealna do pizzy, kanapek i przystawek. Świetna jako carpaccio z rukolą i serem grana.

Olio Extravergine di Oliva Moniga
Najwyższej jakości, tłoczona na zimno 100% włoska oliwa z oliwek extravergine EL NOSTRA' z Moniga del Garda w Lombardii. Otrzymywana z włoskich oliwek o intensywnym aromacie i "słodkim" smaku. Doskonała zarówno do dań na zimno jak i na ciepło, sałatek czy pizzy.

Ser Robiola di Capra sac-à-poche
Kremowy pasteryzowany ser kozi z regionu Wenecja Euganejska, w rękawie cukierniczym. Idealny do nadziewania. Uniwersalny - doskonale sprawdzi się na zimno do krakersów, kanapek, jak i na ciepło do sosów do makaronu czy ravioli.

Ser Gorgonzola DOP Dolce
Łagodny ser pleśniowy z mleka krowiego o bardzo kremowym i miękkim sercu. Wytwarzany z wyselekcjonowanego mleka włoskiego, pochodzącego z obszaru objętego nadzorem włoskiego Konsorcjum ochrony jakości produktów. Idealny solo i na deskę serów. Znakomity również do stworzenia doskonałych kremowych sosów.