Toscaiole

221 wpisów
Delduca - placeholder

Toscaiole

Prostokątne kromki delikatnego chleba, do przygotowywania tostów na ciepło. Idealnie komponują się z farszem mięsnym, serowym, warzywnym i wszelkiego rodzaju sosami.

Delduca - placeholder

Caffe’ tostato gusto forte

Włoska kawa ziarnista o wyraźnym, mocnym smaku (40% arabica, 60% robusta)

Delduca - placeholder

Crema tartufata

Krem grzybowy z truflą, pasteryzowany, gotowy do podania. Znakomity do pierwszych dań na bazie makaronu (zwłaszcza spaghetti i tagliatelli). Doskonały do jajek i omletów, serów i mięsa np. gulaszów, jak również rozsmarowany na kromce ciepłego, chrupiącego chleba.

Delduca - placeholder

Savoiardi Bonomi

Biszkopty Savoiardi na tiramisu’. Kruche i chrupiące na zewnątrz, delikatne i lekkie, w formie podłużnych "Lady Fingers". Jeden z podstawowych składników tiramisù.

Delduca - placeholder

Amaretti

Tradycyjne włoskie twarde ciasteczka z gorzkich migdałów. Tradycyjnie podaje się je z deserowym winem lub likierem, jako dodatek do lodów bądź składnik innych deserów. Znakomite również z filiżanką kawy.

Delduca - placeholder
Wyłącznie na Boże Narodzenie
Fraccaro spumadoro

Mini Panettone

Wyłącznie na Boże Narodzenie

Mini panettone - włoska klasyczna babka Panettone z dodatkiem rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczy. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.

Delduca - placeholder
Wyłącznie na Boże Narodzenie
Fraccaro spumadoro

Panettone con gocce di cioccolato

Wyłącznie na Boże Narodzenie

Włoska tradycyjna babka Panettone na naturalnym zakwasie z groszkami czekoladowymi. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.

Delduca - placeholder
Wyłącznie na Boże Narodzenie
Fraccaro spumadoro

Panettone al pistacchio

Wyłącznie na Boże Narodzenie

Włoska babka Panettone z kremem pistacjowym na naturalnym zakwasie. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.

Delduca - placeholder
Wyłącznie na Boże Narodzenie
Fraccaro spumadoro

Cantucci alle mandorle

Wyłącznie na Boże Narodzenie

Cantucci z migdałami. Włoskie ciasteczka o suchej, zwartej konsystencji z losowo rozmieszczonymi prażonymi migdałami. Doskonale smakują z kawą lub słodkim winem likierowym. Tradycyjny, klasyczny dodatek do słynnego wina Vin Santo.

Delduca - placeholder

Ser Ricotta fresca

Świeży serek typu twarogowego o gęstej, kremowej konsystencji. Powstaje ze śmietanki z mleka krowiego i serwatki po produkcji serów podpuszczkowych. Idealny jako farsz do makaronów (tortellini, ravioli itp.). Ricotta świetnie smakuje sama. Doskonała jako składnik ciast i deserów.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA