![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/11/mozzarelle-ciliegina-315x315.jpg)
Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat
Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Bufala-DOP-100g-1-315x315.jpg)
Ser Mozzarella di bufala campana DOP
Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/11/fiordilatte-2-1-315x315.jpg)
Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat
Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/05/sfoglia-370x237.png)
Ser Sfoglia di mozzarella per ripieni
Świeże płaty mozzarelli do faszerowania. Doskonałe jako baza do przygotowania efektownych, prostych, lekkich przekąsek i włoskich przystawek.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/11/stracciatella-315x315.jpg)
Ser Stracciatella Ignalat
Kremowy serek typu pasta filata w strzępkach zatopiony w kremowej śmietance. Wyjątkowy specjał z regionu Apulia. Doskonały samodzielnie. Znakomity jako dodatek do sałatek, pizzy Gourmet.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/ubriaco-nero-davola-315x315.jpg)
Ser Ubriaco di Nero d’ Avola IGT
Wyjątkowy ser z mleka owczego, dojrz. w winie Nero D’Avola z Sycylii. Ser o zdecydowanym smaku, półtwardym miąższu, lekko miękki i delikatnie elastyczny. Dojrzewa w grotach sycylijskich gór przez minimum cztery miesiące, początkowo przechodząc aromatami ziarnistego czarnego pieprzu, a następnie moszczu winogron i sycylijskiego wina Nero d’Avola.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Screenshot-2024-02-22-111143-187x315.png)
Spaghetti Molisana
Spaghetti Molisana
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/Screenshot-2024-02-22-111338-249x315.png)
Tagliatelle Molisana
Tagliatelle Molisana
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/fusilli-205x315.jpg)
Voiello Fusilli
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Voiello tłoczony na matrycach z brązu. Doskonały do dań głównych, zapiekanek, sałatek i zup. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym z oliwkami, anchois i kaparami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/linguine1-92x315.jpg)
Voiello Linguine
Linguine jest to rodzaj długiego makaronu z mąki durum. Szczególny kształt tego makaronu sprawa, iż idealnie komponuje się z sosami na bazie ryb.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/penne-rigate-204x315.jpg)
Voiello Penne rigate
Jeden z najbardziej znanych i popularnych makaronów w kształcie skośnej rurki, pochodzący z regionu Kampanii w południowej części Italii.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/rigatoni-216x315.jpg)
Voiello Rigatoni
Makaron rurki żebrowane Voiello
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/spaghetti--370x110.jpg)
Voiello Spaghetti
Spaghetti to długi i cienki makaron o okrągłym przekroju. Produkowany wyłącznie z mąki durum i wody.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/12/PINOT-NERO-FRIULI_BOTTLESHOT-89x315.jpg)
Wino Pinot Nero Friuli DOC
Przyjemne i świeże Pinot Nero Friuli DOC to miękkie czerwone wino, owocowe, codzienne, o średniej intensywności. W nosie nuty czerwonych owoców i poziomek. Doskonałe do wędlin i serów o średnim okresie dojrzewania, do jagnięciny i drobiu oraz pierwszych dań np. risotto.