Olive leccino denocciolate e condite
Drylowane oliwki leccino w zalewie z dodatkiem octu winnego, czosnku, kopru włoskiego, pikantnej papryczki peperoncino w oleju słonecznikowym. Idealne jako przekąska i przystawka. Świetne zarówno z makaronami jak i drugimi daniami.
Passata di pomodoro tradizionale
Sos pomidorowy wykorzystywany jako doskonała baza w przygotowywaniu wielu potraw. Jeden z podstawowych produktów kuchni włoskiej.
Patè di olive verdi
Pasta z zielonych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Sugo al basilico
Sos z bazylią ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, cięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki i oliwy z oliwek. Wystarczy podgrzać sos przez około 2-3 min na małym ogniu i wlać bezpośrednio na makaron.
Pate’ di carciofi
Pasta z karczochów. Miękki i kremowy miąższ karczoczów, o delikatnym i przyjemnym, lekko kwaskowatym smaku. Znakomity jako przekąska i sos do mięs.
Salsa dolce-piccante di Amarene
Salsa słodko-pikantna z owoców wiśni z aromatem musztardy. Znakomita do porchetty, pikantnych serów dojrzewających oraz z wysokiej jakości grillowanych mięs.
Carbone vegetale
Węgiel drzewny jest naturalną substancją, otrzymywaną ze szlachetnych odmian drewna, która nadaje charakterystyczny ciemny kolor substytutom chleba oraz przetworom spożywczym jak makarony, grissini, sucharki.
Capperi all’aceto
Kapary z górzystych terenów Kampanii, o charakterystycznym żyłkowaniu w białym occie winnym. Doskonałe zarówno do ryb, dań głównych jak i sosów do makaronów, zwłaszcza podane z tuńczykiem. Doskonały dodatek do pizzy.
Pesto alla Genovese
Pesto z bazylii Basilico Genovese. Produkt gotowy, pasteryzowany. Znakomity jako sos do makaronów, lasagne i kluseczek gnocchi. Doskonale pasuje do szerokiej gamy dań, przystawek i przekąsek.
Broccoli Friarielli del Vesuvio
Brokuły friarielli ze stoków Wezuwiusza w zalewie z oleju słonecznikowego z czosnkiem i papryczką peperoncino. Znakomity neapolitański dodatek do makaronów, bruschetty, pizzy i mięs.
Finocchi grigliati del Vesuvio
Grillowane bulwy kopru włoskiego ze stoków Wezuwiusza w zalewie słodko-kwaśnej. Idealne jako dodatek do burraty i mozzarelli, doskonale wzbogacają sałatki i dania z makaronu. Ułożone na pizzy wyjętej z pieca dodają jej wyjątkowej świeżości.
Frutti del cappero all’aceto di vino
Frutti del cappero to owoce kaparowca marynowane w occie winnym. W smaku przypominają tradycyjne kapary. Doskonałe na pizzę i do wielu dań.
Olio extravergine al peperoncino
Oliwa extravergine z dodatkiem ostrej papryczki to bardzo popularna receptura śródziemnomorska, znana i używana już w czasach starożytnych. Otrzymuje się ją dzięki macerowaniu ostrej suszonej papryczki w oliwie z oliwek.
Olio extravergine
Oliwa z oliwek extravergine, 100% włoska. Bardzo wszechstronna oliwa, doskonała zarówno do surowych warzyw i sałatek, jak i do gotowania.
Olio extravergine al limone
Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana cytryną. Bardzo wszechstronna oliwa, doskonała zarówno do surowych warzyw i sałatek, jak i do gotowania. Znakomita do marynat oraz jako dodatek dań na bazie ryb.
Olio extravergine al tartufo
Oliwa z oliwek extravergine aromatyzowana truflą. Nawet najprostsze danie może stać się bardziej wykwintne i apetyczne dzięki niejednokrotnie temu prostemu dodatkowi.
Olio extravergine al pesto
Oliwa z oliwek extravergine z dodatkiem pesto, jednego ze sztandarowych specjałów kuchni śródziemnomorskiej. Idealny dodatek do niezliczonej ilości dań, zwłaszcza makaronów, pizzy, włoskich grzanek – bruschetta, caprese i dań na zimno.
Olio extravergine all’aglio
Oliwa z oliwek extravergine z czosnkiem to receptura kuchni śródziemnomorskiej o wielowiekowej tradycji. Produkt otrzymuje się poprzez macerację naturalnie suszonego czosnku w oliwie extravergine.