Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Salsa dolce-piccante di mele a spicchi
Salsa słodko-pikantna z cząstkami kandyzowanych jabłek. Świetna do czerwonych gotowanych mięs, pieczeni i serów, ale też jako deser i nadzienie do ciast.
Salsa di cipolle
Delikatna salsa z czerwonej cebuli z lekkim posmakiem pomarańczy. Aromatyczna salsa o konsystencji dżemu i intensywnym smaku. Idealna jako dodatek do mięs, wędlin i serów o wyraźnym smaku.
Salsa dolce e piccante di fichi
Salsa figowa słodko-pikantna o konsystencji dżemu. Idealny dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych i wędzonych oraz grillowanych i smażonych mięs.
Salsa dolce-piccante di frutta
Salsa słodko-pikantna z kandyzowanych owoców zanurzonych w syropie cukrowym i oleju musztardowym. Wyśmienita solo, doskonała jako deser. Pasuje zarówno do mięs pieczonych jak i gotowanych. Idealnie komponuje się z serami świeżymi i dojrzewającymi.
Salsa dolce-piccante di Amarene
Salsa słodko-pikantna z owoców wiśni z aromatem musztardy. Znakomita do porchetty, pikantnych serów dojrzewających oraz z wysokiej jakości grillowanych mięs.
Salsa dolce piccante di ciliege rosse Gourmet
Salsa słodko-pikantna Gourmet z kandyzowanych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do serów owczych, serów pleśniowych, szaszłyków mięsnych i wędlin gotowanych. Do spróbowania z crescenzą i taleggio.
Salsa dolce-piccante di ciliege rosse
Salsa słodko-pikantna z czerwonych czereśni z dodatkiem aromatu musztardy. Idealna do szaszłyków mięsnych, gotowanego mięsa, jak i sera Pecorino.
Wino Barbera D’Asti DOCG
Znakomite czerwone wino z Piemontu. Wytrawne o intensywnym, głęboko rubinowo-czerwonym kolorze z fioletowymi odcieniami o aromatach czerwonych jagód i konfitur. Znakomicie komponuje się z typowymi dla obszarów górskich daniami, zwłaszcza daniami mięsnymi.
Wino La Presidenta Rosso del Monferrato DOC
Czerwone wino wytrawne o intensywnym rubinowym kolorze. Bardzo bogaty bukiet, z którego wybijają się początkowo aromaty wiśni i malin, a następnie delikatne nuty kakao i tytoniu. Znakomite do aromatycznych czerwonych mięs, a także do dziczyzny i długo dojrzewających serów z mleka krowiego.
Bucatini Molisana
Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.
Fusilli Molisana
Wysokiej jakości makaron o kształcie świderków firmy Molisana tłoczony na matrycach z brązu. Tradycyjnie podawane z brokułami i serem caciocavallo.
Gnocchi di patate Molisana
Włoskie kluseczki ziemniaczane Gnocchi firmy Molisana ze świeżych ziemniaków. Gotowane na parze. Doskonałe z pesto bądź z masłem i szałwią, z sosem pomidorowym i bazylią lub ze śmietaną, speckiem i grzybami itp. Gotowe w 2 minuty.
Linguine Molisana
Długi makaron Linguine z pszenicy durum. Podobny do spaghetti, lecz spłaszczony i na przekroju o soczewkowatym kształcie. Nazywany w innych rejonach Włoch również bavette lub trenette. Znakomity z owocami morza i sosami np. pesto bądź oliwą czosnkową, czarnym pieprzem i anchois.
Mascarpone
Śmietankowy, kremowy serek z mleka krowiego. Doskonały składnik wielu deserów, w tym tiramisu', serników oraz wielu dań na słono i słodko.
Masło Burro Carpenedo
Masło ze świeżej śmietany z górskich pastwisk północnych Włoch. Doskonałe jako dodatek do ciepłej polenty i grzanek oraz wypieku podpłomyków, babek, rogalików i ciast.
Masło Occelli® Burro Calco Mucca
Masło Beppino Occelli z włoskiej słodkiej śmietanki. Idealne do wszystkich dań oraz grzanek np. z łososiem, anchois. Znakomite jako dodatek do makaronów oraz do przygotowania deserów.
Mortadella Bologna con pistacchi IGP
Mortadella Bolońska z pistacjami z najlepszych włoskich tusz wieprzowych, certyfikowana IGP. Znakomita m. in. do farszu pierożków tortellini, kanapek, focacci, panini. Pokrojona w kostkę stanowi dodatek do aperitivu.
Orecchiette pugliesi Molisana
Krótki makaron z pszenicy durum. Orecchiette to rodzaj makaronu typowy dla regionów Apulia i Bazylikata, o kształcie przypominającym małe uszka bądź polskie muszelki. Podawać je można z wieloma różnorodnymi dodatkami, pasuje do wielu dań i receptur.