Włoska mozzarella i fior di latte

Jej wysokość mozzarella króluje na większości pysznych włoskich pizz. Ser ten znany jest ze swojej delikatności oraz uniwersalności – świetnie sprawdza się zarówno na zimno (chociażby w sałatce caprese gdzie, obok pomidorów, bazylii i oliwy, gra pierwsze skrzypce), jak i na ciepło (ze względu na swoją ciągliwość po roztopieniu).

W naszej ofercie znajdziecie Państwo ten wyjątkowy produkt jakim jest ser mozzarella pod różnymi postaciami, a wśród nich: klasyczny format kulek w zalewie o różnych gramaturach (100g, 125g, a także mniejsze, tzw. „kuleczki”), wiórki (julienne), blok (filone), a nawet pleciona w warkocz. Sery produkowane są z mleka bawolego lub krowiego.

6 produktów
Delduca - placeholder
Nowość

Ser Mozzarella di bufala affumicata Salerno

Nowość

Ser Mozzarella di bufala affumicata DOP to wędzony ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych z regionu Kampania. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Bocconi di bufala Salerno

Nowość

Bocconcini di Bufala Campana DOP to kuleczki mozzarelli z mleka bawolego z regionu Kampania. Znakomite na pizzę, zwłaszcza do klasycznej caprese.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Mozzarella di bufala Salerno

Nowość

Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania.

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser Mozzarella di bufala campana DOP

Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Delduca - placeholder

Ser Mozzarella in filone per pizza „Filomena”

Wysokiej jakości mozzarella z mleka krowiego o zwartej strukturze i miękkiej konsystencji w formie wałeczka. Doskonała na pizzę i do innych zastosowań w kuchni.

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser Mozzarella per pizza Julienne Zio Glicerio

Mozzarella z mleka krowiego w postaci wiórków, tradycyjnie produkowany z masy parzonej, o doskonałych właściwościach topnienia. Przygotowana do rozsypania bezpośrednio na pizzy.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA