Grantortelli allo Speck

Grantortelli allo Speck
Ravioli jajeczne z nadzieniem z ricotty, specka i sera Grana Padano. Znakomite z sosem śmietanowym i dodatkiem gałki muszkatołowej.

Grantortelli al Tartufo Bianco
Ravioli jajeczne z nadzieniem z białą truflą, ricottą i serem Parmigiano Reggiano. Idealnie sprawdzą się podane z płatkami świeżej trufli lub z carpaccio z trufli.

Girasoli alla Zucca
Okrągłe ravioli jajeczne z nadzieniem z dyni, sera Parmigiano Reggiano i sera Grana Padano. Doskonale smakują z masłem, szałwią i wędzonym serem scamorza affumicata.

Girasoli Mozzarella e Pomodoro
Okrągłe ravioli jajeczne z nadzieniem z mozzarelli, pomidorów i sera Grana Padano. Doskonale komponuje się z sosem pomidorowym, papryczką peperoncino, świeżą bazylią i parmezanem.

Grantortelli Ricotta e Spinaci
Ravioli jajeczne z nadzieniem ze szpinaku i sera Grana Padano. Najlepiej smakują podsmażone na odrobinie klarowanego masła i posypane tartym serem Grana Padano.

Grantortelli ai funghi porcini
Ravioli jajeczne z nadzieniem z ricotty, grzybów borowików i pieczarek oraz sera Grana Padano. Doskonałe z masłem, czosnkiem i parmezanem.

Girasoli al salmone
Okrągłe ravioli jajeczne z nadzieniem z wędzonego łososia i sera Grana Padano. Doskonałe z salsą na bazie masła i czosnku, z dodatkiem świeżej śmietanki i szafranu.

De Cecco Paccheri
Paccheri to rodzaj makaronu o kształcie dużych rurek, charakterystyczny dla regionu Kampania. Doskonałe do gęstego mięsnego sosu ragù typu neapolitańskiego. Znakomite do nadziewania.

Tagliatelle all’uovo Barilla
Tagliatelle jajeczne Barilla o wstążce szerokości 5 mm. Doskonałe do wszystkich sosów. Idealne zwłaszcza do sosu bolognese. Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim).

Pappardelle all’uovo Barilla
Pappardelle jajeczne Barilla o szerokiej wstążce. Wytrzymały, bardzo chłonny makaron, świetnie nadaje się do sosów. Znakomity zwłaszcza zimową porą z ciężkimi sosami, na przykład na bazie dziczyzny. Dobrze komponuje się też z grzybami.