Valcolatte

Valcolatte

Valcolatte

Włoski producent najbardziej znanych rodzajów sera na świecie – Ricotta i Mozzarella.

Filozofia firmy opiera się na ciągłym poszukiwaniu doskonałości, a jej misją jest połączenie najbardziej autentycznej tradycji rzemieślniczej z najnowocześniejszymi technologiami produkcji. W ten sposób gwarantowana jest wysoka jakość produktów oraz najwyższe standardy zdrowotne i higieniczne.

Firma nieprzerwanie produkuje najlepsze włoskie specjały od roku 1914.

Valcolatte

Historia serów, która ciągnie się od 100 lat

Valcolatte
Valcolatte Historia firmy

Historia Valcolatte ma swój początek w Stagno Lombardo, w prowincji Cremona, kiedy 11 listopada 1914 r. Enzo Panizzi, który uzyskał kontrakt na produkcję mleka, musiał wyruszyć na pierwszą wojnę światową: zostawił więc wszystko w rękach babci Cesiry, która założyła i rozbudowała dobrze funkcjonującą firmę.

Kiedy Enzo powrócił z wojny, zastał mleczarnię przeniesioną do Monticelli d’ Ongina i powiększoną o dobrze zaopatrzony magazyn. W 1960 r. produkcja została przeniesiona z San Protaso do Montanaro, do dawnej fabryki De Rica.

Pod koniec lat 80. mleczarnia ponownie rozpoczęła działalność w Valconasso. Nowa firma Panizzi miała zostać przeniesiona do Valcolatte. Rozpoczęto intensywną produkcję świeżych serów.

W kolejnych latach Valcolatte rozpoczęła ekspansję najpierw na terenie południowych Włoch, a następnie na północy kraju.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA