Carpaccio di tartufo nero
Plastry trufli letniej (Tuber aestivum Vitt.) w oliwie z oliwek extra vergine. Połączenie luksusu z bogatą gamą smaków. Doskonała zwłaszcza na gorących potrawach. Doskonały ekskluzywny dodatek również do potraw z jajek. Trufla jest doskonała na wykwintną pizzę GOURMET.
Toskania
Opis
Plastry trufli letniej (Tuber aestivum Vitt.) zwanej też Scorzone w oliwie z oliwek extra vergine. Najbardziej rozpoznawalna i popularna trufla na świecie. Trufla o nieregularnym, bulwiastym kształcie i barwie od ciemno-brązowej do czarnej. Marmurkowy jasno-beżowy miąższ pod skórką charakteryzuje się beżowymi żyłkami, które są charakterystyczne dla trufli jadalnych. Trufla letnia mają dużo subtelniejszy aromat w porównaniu do zimowej odmiany trufli.
Sugestie
Doskonałe zwłaszcza na gorących potrawach, gdyż ciepło rozwija i intensyfikuje aromat trufli. Produkt bardzo wysokiej jakości stosowany przez najlepszych szefów kuchni na świecie. Połączenie luksusu z bogatą gamą smaków. Doskonały ekskluzywny dodatek również do potraw z jajek. Doskonałe na wykwintną pizzę GOURMET.
Dane techniczne
plastry trufli letniej (Tuber aestivum Vitt.), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, aromaty, sól.
słoiczek 180 g lub słoiczek 90 g
słoiczek szklany
Włochy
Przechowywać w chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w 100g produktu
425 kJ / 103 kcal
7,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
0 g, w tym cukry 0 g
5,1 g
0, 78 g
1,0 g
Toscobosco
Zrodzona z pasji i miłości do wyjątkowej ziemi i niepowtarzalności jej owoców.
W Toscobosco szef kuchni jest artystą. Jest nim każdy, kto w kuchni pragnie stworzyć coś nowego i oryginalnego.
Z tego powodu postanowiliśmy obdarować naszych klientów paletą wyśmienitych trufli, aby zawsze mogli komponować swoje potrawy niczym artyści tworzący swoje dzieła sztuki.