![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/10/nero-seppia-20-sb-315x315.jpg)
Nero di seppia 20 g
Nero di seppia czyli atrament mątwy (Sepia officinalis). Oryginalny, ekskluzywny składnik dzięki któremu dania zyskują nutę śródziemnomorskiego smaku i atrakcyjny wygląd. Doskonale komponuje się zwłaszcza z makaronami np. linguine, spaghetti. Znakomity również do ryżu, gnocchi, gnocchi ziemniaczanych, risotto. Idealny jako barwnik i dressing.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/bottarga-muggine-baffalito-315x315.jpg)
Bottarga di muggine
Suszona ikra z cefala pospolitego z rodziny mugilowatych. Bottargę konsumuje się jako przystawkę lub dodatek do makaronu, zwłaszcza spaghetti.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/nero-di-seppia-gr500-315x315.jpg)
Nero di seppia 500 g
Nero di seppia czyli atrament mątwy. Oryginalny, ekskluzywny składnik dzięki któremu dania zyskują nutę śródziemnomorskiego smaku i atrakcyjny wygląd. Doskonale komponuje się zwłaszcza z makaronami np. linguine, spaghetti. Znakomity również do ryżu, gnocchi, gnocchi ziemniaczanych, risotto. Znakomity jako dressing i barwnik.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/polpa-di-riccio-370x251.jpg)
Polpa di riccio di mare
Pulpa z jeżowca morskiego z Sardynii o konsystencji delikatnego musu i smaku "kawioru". Produkt Gourmet. Idealna propozycja dla miłośników smaków morza. Doskonała np. ze spaghetti.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/ubriaco-nero-davola-315x315.jpg)
Ser Ubriaco di Nero d’ Avola IGT
Wyjątkowy ser z mleka owczego, dojrz. w winie Nero D’Avola z Sycylii. Ser o zdecydowanym smaku, półtwardym miąższu, lekko miękki i delikatnie elastyczny. Dojrzewa w grotach sycylijskich gór przez minimum cztery miesiące, początkowo przechodząc aromatami ziarnistego czarnego pieprzu, a następnie moszczu winogron i sycylijskiego wina Nero d’Avola.