Crema di zucca
Aksamitny krem z dyni z dodatkiem warzyw i przypraw. Produkt gotowy do podania. Doskonały m.in. do sosów i sals, crostini, risotto i makaronu.
Crema tartufata
Krem grzybowy z pieczarek i grzybów shiitake z truflą letnią. Produkt gotowy do podania. Znakomity m.in. do bruschetty i makaronu. Dobrze łączy się z jajkami, serami i mięsem.
Olio extravergine d’oliva De Gregoris Punto G
Wysokiej jakości 100% oliwa z oliwek extravergine "Punto G" z Lacjum. Tłoczona na zimno oliwa z wyselekcjonowanych oliwek odmiany Itrana. Wyjątkowa oliwa o intensywnej zielonej barwie i aromatach skoszonej trawy, rukoli i karczocha. Doskonała zwłaszcza do podkreślenia smaku dań kuchni włoskiej.
Olio extravergine d’oliva De Gregoris Fiaschetto
Wysokiej jakości oliwa z oliwek extravergine w z oliwek odmian Leccino - Frantoio - Itrana w eleganckiej butelce w koszyczku wiklinowym. Tłoczona na zimno, 100% włoska oliwa z Lacjum o barwie cytrynowo-żółtej, aromatach szałwii, rukoli i pomidora, z nutą cykorii i z akcentem białego pieprzu. Doskonała zwłaszcza do dań kuchni włoskiej.
Olio extravergine d’oliva De Gregoris
Wysokiej jakości oliwa z oliwek extravergine z oliwek odmian Leccino - Frantoio - Itrana. Tłoczona na zimno, 100% włoska oliwa z Lacjum o barwie cytrynowo-żółtej, aromatach szałwii, rukoli i pomidora, z nutą cykorii i z akcentem białego pieprzu. Doskonała zwłaszcza do dań kuchni włoskiej.
Olio extravergine d’oliva De Gregoris Latta 3 litri
Wysokiej jakości oliwa z oliwek extravergine w z oliwek odmian Leccino - Frantoio - Itrana w 3-litrowej puszce. Tłoczona na zimno, 100% włoska oliwa z Lacjum o barwie cytrynowo-żółtej, aromatach szałwii, rukoli i pomidora, z nutą cykorii i z akcentem białego pieprzu. Doskonała zwłaszcza do dań kuchni włoskiej.
Crema di pistacchio salato
Krem pistacjowy solony w formie gęstej, kremowej pasty do smarowania, z dużą zawartością pistacji (55%). Doskonały na bruschettę, pizzę, do włoskich pierwszych dań, wytrawnych tart i deserów,
Krem orzechowy Oliotella Nocciola 250 g
Krem orzechowo-czekoladowy z dodatkiem oliwy z oliwek extravergine z Sonnino. Bez glutenu i 100% wegański. Do rozsmarowania na kromce chleba lub jako element wypieków.
Krem pistacjowy Oliotella Pistacchio
Rzemieślniczy krem pistacjowy. Wyprodukowany bez dodatku konserwantów i barwników. Odpowiedni dla osób zmagających się z celiakią, gdyż nie zawiera glutenu. Idealny do rozsmarowania na kromce chleba oraz jako element ciast i deserów.
Torrone tenero alle mandorle
Delikatny, miękki biały nugat Torrone z migdałami. Niezrównane połączenie smaku prażonych migdałów, miodu i białek jaj. Typowy włoski przysmak świąteczny.
Torrone tenero alle mandorle e pistacchio
Delikatny biały nugat Torrone z migdałami i pistacjami. Niezrównane połączenie smaku prażonych migdałów, pistacji, miodu i białek jaj. Typowy włoski przysmak świąteczny.
Felino IGP
Peklowane salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Do rozpoczęcia fermentacji nie stosuje się kultur starterowych. Produkt z certyfikacją IGP. Polecany do talerza wędlin.
Pomodori a spicchi semi-secchi
Doskonałej jakości włoskie pomidory pół-suszone w cząstkach z regionu Kampania, w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem przypraw i ziół. Doskonałe do przystawek, sałatek, kanapek, dodatek do dań głównych i pizzy.
Salame Napoli
Jedno z najczęściej sprzedawanych salami we Włoszech. Jest średnio mielone, a pod koniec dojrzewania lekko podwędzane na drewnie bukowym. Doskonałe z czerwonym winem.
Strolghino
Dojrzewające salami z czystej włoskiej wieprzowiny, w naturalnych osłonkach z jelita. Dojrzewające przeważnie 15 dni. Polecamy podawać je w ramach talerza wędlin.
Peperoncini tonno e acciughe
Doskonałej jakości papryczki nadziewane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego doprawione czosnkiem, oregano, octem winnym i solą. Doskonałe jako przystawka czy dodatek np. do deski serów i wędlin. Ozdoba każdej degustacji.
Salame Milano
Dojrzewające salami wieprzowe Milano to klasyk wśród włoskich wędlin. W naturalnym jelicie, wiązane ręcznie i dojrzewające 80 dni. Polecamy do kanapek, na pizzę oraz na pinsę.
Bocconcini di Salame
Bocconcini to aromatyczne mini salami o wyraźnym smaku. Mięso pochodzi od włoskich świń, a całość łączy się w sznur, składający się z 8 "mieśnych kąsków". Świetne jako pożywna przekąska.