Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Piwo AMBITA birra chiara MONOLUPPOLO 100% italiana
Włoskie jasne piwo typu Single Hop z jednej odmiany chmielu. Łatwo pijalne, z charakterystycznym chmielowym finiszem. Piwo wysokiej fermentacji wtórnie fermentowane w butelce, niepasteryzowane. Nowa pojemność: 500 ml. Znakomite na każdą okazję. Doskonały wybór do pizzy i przystawek.
Wino Chianti Classico Salivolpe Gran Selezione DOCG
Czerwone wino wytrawne z najwyżej położonych winnic CRU. Komponuje się z pieczonym czerwonym mięsem, szlachetnym ptactwem, dziczyzną i dojrzewającymi serami.
Wino Chianti Classico Al Limite DOCG
Czerwone wytrawne, kwintesencja aromatów Toskanii. Eksploduje zapachami dojrzałej czereśni, fiołka, tytoniu z mentolem, rabarbaru. Bogactwo odczuć smakowych. Znakomite z czerwonymi mięsami, dziczyzną i serami.
Wino Brunello di Montalcino DOCG Riserva
Czerwone wino wytrawne typu Riserva. Eleganckie i pełne. Barwa intensywnie rubinowa z refleksami koloru owocu granatu. Długo leżakujące typu Riserva, o bogatym, złożonym bukiecie. Idealnie komponuje się dziczyzną, pieczonymi mięsami i dojrzewającymi serami.
Wino Brunello di Montalcino DOCG Vigna Spuntali
Czerwone wytrawne DOCG z winnicy Vigna Spuntali położonej na najcieplejszych stokach Montalcino. Intensywne i wyrafinowane, z nutami wiśni, suszonych fig, kandyzowanych owoców, pomarańczy. Komponuje się znakomicie z dziczyzną, pieczonym i grillowanym mięsem, serami o średnim okresie dojrzewania.
Wino Rosso di Montalcino DOC
Wino o barwie soczyście rubinowej połyskującej czerwieni typowej dla wina Sangiovese z rejonu Montalcino. Wyraźne i pełne życia. W bukiecie świeżość czerwonych owoców, jak czereśnia i porzeczka, po czym akcenty słodkie i nuty przypraw. Dobrze komponuje się zarówno z ciężkimi pierwszymi daniami, jak i białymi, bądź średnio delikatnymi mięsami.
I Giacomini
Giacomini to podwędzana wędlina dojrzewająca z najszlachetniejszych partii wieprzowiny, uszlachetniana w ziołach i winie Marsala. Idealna solo lub jako elegancki dodatek do deski wędlin.
Skenal (Filone Suino Stagionato) DeStefani
Skenal czyli schab wieprzowy ze skórą to delikatnie podwędzana wędlina z najszlachetniejszych części schabu wieprzowego. Idealny na deskę wędlin, do letnich sałatek i letnich dań na zimno.
Bottarga di muggine
Suszona ikra z cefala pospolitego z rodziny mugilowatych. Bottargę konsumuje się jako przystawkę lub dodatek do makaronu, zwłaszcza spaghetti.