Najświeższe mięso i ryby
W naszej ofercie znajdują się włoskie mięsa i ryby zarówno delikatne jak i wyraziste w smaku, miękkie, wykwintne i rozpływające się w ustach. Oferujemy mięso wieprzowe, wołowe, antrykoty i najlepsze włoskie kiełbasy.
Są to produkty idealnie nadające się do ciepłych kanapek panini i pizzy, stanowiące wspaniałe połączenie z polentą i makaronami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2021/04/alacce-filetti_90g-500x500-1-315x315.png)
Alacce Filet Olio
Filety z anchois. Mocno solone filety z sardyneli atlantyckiej o zdecydowanym smaku. Doskonałe na włoską pizzę, zwłaszcza w kompozycji z kaparami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/baccalA_vicentina-take_away-370x210.jpg)
Baccala’ alla vicentina
Regionalne danie z prowincji Vicenza. Składa się ze sztokfisza, cebuli, anchois, mleka i twardego sera dojrzewającego. Wygodne opakowanie z produktem gotowym do podgrzania. We Włoszech Baccala’ jest podawane z porcją polenty lub obficie posypywane serem Grana Padano. Wystarczy 5 minut i pyszne danie jest gotowe.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/Baccala-Mantecato-315x315.jpg)
Baccala’ Mantecato
Baccalà mantecato to potrawa z suszonych filetów dorsza, jedna z najbardziej popularnych przekąsek serwowanych w regionie Veneto. Fantastyczna jako fingerfood, na grzankach i do przekąsek na zimno lub jako drugie danie podawane z polentą. Opakowanie zawiera gotowy do podania produkt.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/02/bottarga-muggine-baffalito-315x315.jpg)
Bottarga di muggine
Suszona ikra z cefala pospolitego z rodziny mugilowatych. Bottargę konsumuje się jako przystawkę lub dodatek do makaronu, zwłaszcza spaghetti.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2019/03/marca-scudo-filetti-di-acciughe-in-olio-di-girasole-gr-720-242x315.jpg)
Filetti di alici
Filety z anchois w oleju słonecznikowym. Solone filety z sardeli europejskiej o zdecydowanym smaku. Produkt dla koneserów. Poławiane w Maroko. Doskonałe na włoską pizzę, zwłaszcza w kompozycji z kaparami.
![Delduca - placeholder](https://delduca.pl/app/uploads/2022/03/tonno-bymar-315x315.jpg)
Tonno in busta
Tuńczyk w oleju słonecznikowym w saszetce. Idealny do sałatek, kanapek i bardziej złożonych dań, np. zapiekanek makaronowych czy sosów do makaronu. Komponuje się znakomicie z pomidorami, bakłażanem, cukinią, grillowaną papryką. Można z niego przyrządzić zarówno pastę kanapkową, jak i dodać do wytrawnej tarty lub pizzy.