Włoskie makarony

Sprężyste makarony włoskie zachowują swój kształt podczas procesów gotowania i zachwycają smakiem. W naszej ofercie znajdują się klasyczne i najbardziej popularne makarony powstające według tradycyjnych włoskich receptur.

Oferujemy makarony tagliatelle, gnocchi, farfalle, pappardelle i spaghetti najbardziej rozpoznawalnych marek takich jak Molisana, Voiello, De Cecco czy Barilla.

25 produktów
Delduca - placeholder
Nowość

LATTA D&G THE ORIGINAL Pasta di Gragnano

Nowość

Metalowy zestaw pudełkowy zaprojektowany przez dom mody Dolce&Gabbana. Opakowanie skrywa selekcję makaronów IGP z Gragnano oraz autorski fartuszek. Idealny prezent.

Delduca - placeholder
La Molisana

Bucatini Molisana

Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.

Delduca - placeholder

Gnocchi freschi di patate

Gnocchi ze świeżych ziemniaków gotowanych na parze. Doskonale smakują np. z masłem i szałwią lub sosem pomidorowym i bazylią czy ze śmietaną, speckiem i grzybami. Można przygotować je także z serem gorgonzola i boczkiem lub po prostu z oliwą extra vergine i parmezanem.

Delduca - placeholder

Paccheri Molisana

Wysokiej jakości makaron z twardej pszenicy w kształcie szerokich rurek z włoskiego regionu Molise

Delduca - placeholder
La Molisana

Pasta a Riso Molisana

Makaron o wielkości ziarenek ryżu. Idealny na zimne dni. Doskonale pasuje do zup i rosołów. Znakomita alternatywa dla ryżu.

Delduca - placeholder
La Molisana

Rigatoni Molisana

Makaron o kształcie żebrowanych rurek, szerszych od penne. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do rzymskiego "cacio e pepe", czy gorgonzola-jabłko bądź fasola borlotti i borowiki.

Delduca - placeholder

Tagliatelle all’uovo Barilla

Tagliatelle jajeczne Barilla o wstążce szerokości 5 mm. Doskonałe do wszystkich sosów. Idealne zwłaszcza do sosu bolognese. Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim).

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA