Tenuta Sant’Anna
Tenuta Sant’Anna jest aktywnym pionierem w uprawie winorośli najwyższej jakości.
Misja firmy nie zmieniła się od pięćdziesięciu lat i jest nią dostarczanie produktu zgodnie z oczekiwaniami najbardziej wymagających konsumentów.
W czasach, gdy wino było spożywane codziennie, Tenuta Sant’Anna nadała mu jeszcze większe znaczenie. Rozpoczęła produkcję wina z pojedynczych odmian winorośli, a podkreślając ich cechy, otworzyła nowe horyzonty dla miłośników włoskiego wina i pomogła stworzyć jego światowy wizerunek.
La Tenuta powstała w latach 60. w sercu obszaru Lison Pramaggiore.
W epoce, gdy wino nie było niczym więcej jak zwykłym, codziennym produktem, Tenuta Sant’Anna nadała mu szczególnego znaczenia. Produkowała wina z pojedynczych odmian winogron i wychwalała cechy każdego z nich, tworząc w ten sposób obraz włoskiego dziedzictwa jakości.
140 ha winnic to najcenniejsze dziedzictwo firmy, które lepiej niż cokolwiek innego świadczy o związku z miejscem i naturą.
Kontrola i zarządzanie dystrybucją – od winnicy po kieliszek – przechodzą przez proces butelkowania i gwarantują autentyczność i świeżość, od lat wyróżniające nasze wina musujące i niemusujące.