La Molisana
La Molisana to dostawca włoskich makaronów przygotowanych według tradycyjnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Firma zarządzana przez rodzinę Ferro w ciągu 6 lat zwiększyła sześciokrotnie swoje obroty, przewyższając wszelkie prognozy rozwoju i pojawiając się nagle na rynku międzynarodowym z ponad 30 000 ton makaronu sprzedawanego wyłącznie pod etykietą „molisana” (także makaron pełnoziarnisty).
This standard aims to guarantee the conformity of suppliers and attest to sellers’ ability to ensure the safety and quality of the products they sell.
The International Food Standard is an international standard aimed at qualifying and selecting suppliers of foodstuffs.
This certification attests to the fact that the quality of the company management system is in line with a standard of excellence.
To nie jest po prostu makaron – to historia rodziny, która od czterech pokoleń i ponad wieku starannie wybiera i mieli tylko najlepsze ziarna dojrzewające na ziemi, która ze względu na swoje niepowtarzalne cechy jest idealnym miejscem powstawania pysznego makaronu.
Molise to mały region, z dala od głównych dróg, który oferuje idealne warunki do przechowywania i przetwarzania najlepszych ziaren. Nasze górskie powietrze o odpowiedniej temperaturze jest idealne do przechowywania zbóż oraz gotowych produktów w optymalnych warunkach. Krystalicznie czysta woda ze źródeł świetnie nadaje się do ugniatania semoliny.
Dzięki temu dostarczamy naszym klientom jedynie najwyższą jakość włoskich makaronów.