Pasta a Riso Molisana
Pasta a Riso Molisana
Makaron o wielkości ziarenek ryżu. Idealny na zimne dni. Doskonale pasuje do zup i rosołów. Znakomita alternatywa dla ryżu.
Bucatini Molisana
Długi makaron typu spaghettoni, z otworkiem na całej długości. Luksusowa linia makaronów, wytwarzanych na matrycach z brązu, z ziarnem obrabianym na kamieniu. Idealny do Carbonary, Amatriciany lub Cacio e Pepe.
Tagliatelle all’uovo Barilla
Tagliatelle jajeczne Barilla o wstążce szerokości 5 mm. Doskonałe do wszystkich sosów. Idealne zwłaszcza do sosu bolognese. Tradycyjny przepis z regionu Emilia Romagna sugeruje podanie tagliatelle z sosem ragù (bolońskim).
Gnocchi freschi di patate
Gnocchi ze świeżych ziemniaków gotowanych na parze. Doskonale smakują np. z masłem i szałwią lub sosem pomidorowym i bazylią czy ze śmietaną, speckiem i grzybami. Można przygotować je także z serem gorgonzola i boczkiem lub po prostu z oliwą extra vergine i parmezanem.
Paccheri Molisana
Wysokiej jakości makaron z twardej pszenicy w kształcie szerokich rurek z włoskiego regionu Molise