Ser Mozzarella Fior di Latte

Mozzarella Fior di Latte to ser z krowiego mleka typu pasta filata. Produkt w formie kuleczek. Elegencki produkt na pizzę oraz do sałatek.

Pobierz Kartę Produktu
Pochodzenie produktu:

Emilia-Romania

Emilia-Romania

Opis

Mozzarella Fior di Latte w formie kuleczek. Ser fior di latte to inna nazwa dla mozzarelli z krowiego mleka. To miękki, świeży ser typu pasta filata produkowany w całych Włoszech, od wieków w szczególności w Centralnych i Południowych Włoszech. Spożywa się ją „na świeżo” czyli w przeciągu kilku dni od daty produkcji. Wraz z pomidorem jest nieodzownym elementem pizzy. Elegancka i dekoracyjna.

Sugestie

Doskonała sama w sobie, do spożycia na zimno i na ciepło. Znakomita również jako składnik potraw i sałatek. Idealna na pizzę i piadinę. Fior di latte idealnie nadaje się do gotowania i nadziewania, zwłaszcza do przygotowywania przystawki "mozzarella in carrozza".

Produkt na zamówienie.

Dane techniczne

Rodzaj sera:

Świeży serek

Charakterystyka:

Swiezy podpuszczkowy ser

Smak:

Delikatny

Składniki:

MLEKO krowie pastoryzowane. sól, podpuszcka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, regulator kwasowosci: kwas mlekowy

Alergeny:

MLEKO I PRODUKTY MLECZNE (w tym LAKTOZA)

Opakowanie:

Plastikowe

Waga:

Produkt dostępny w pojemnikach 3 kg. (12x 250g)

Sposób przechowywania:

Przechowywać w temperaturze +0 DO +4 c

Kraj pochodzenia:

Włochy

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wartość energetyczna:

979 KJ / 236 Kcal

Tłuszcze:

18 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g)

Węglowodany:

0,4 g, w tym cukry 0,3 g

Białka:

18 g

Sól:

0,49 g

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA