Nasze produkty
U nas znajdziesz to, czego potrzebujesz. Zapewnij unikalne przeżycie swoim klientom i znajdź odpowiednie włoskie smaki dla swojego biznesu.
Ricotta di Capra
Ricotta di capra to włoski ser z koziego mleka i serwatki. Ma wyjątkową kremową konsystencję, wilgotność, intensywny smak koziego mleka oraz nadaje się do rozsmarowania. Idealnie komponuje się z owocowymi konfiturami, a z kawałkami czekolady staje się wyjątkową pysznością.
Occhio Di Puglia
Średnio dojrzewający ser z masy parzonej z pasteryzowanego mleka. Charakteryzuje się kształtem ściętego stożka oraz wnętrzem pełnym oczek, powstałych w wyniku działania kultur starterowych. Ser jest świetnym kandydatem na deskę wędlin i serów w ramach aperitifu.
Ser Stracciatella
Świeży ser z mleka pasteryzowanego z masy parzonej. Stracciatella to ręcznie strzępiona mozzarella z dodatkiem śmietanki. Świetnie odnajdzie się w towarzystwie chrupiących przekąsek (np. grissini, taralli) lub jako kremowy dodatek do pizzy czy bruschetty.
Ser Stracciatella Affumicata
Świeży ser z mleka pasteryzowanego z masy parzonej wędzony dymem z drewna bukowego. Stracciatella to ręcznie strzępiona mozzarella z dodatkiem śmietanki. Świetnie odnajdzie się w towarzystwie chrupiących przekąsek (np. grissini, taralli) lub jako kremowy dodatek do pizzy czy bruschetty.
Ser Burrata Affumicata
Burrata wędzona drewnem bukowym. Świeży, apulijski ser z masy parzonej z pasteryzowanego mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy extra virgin lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub na pizzę wyjętą z pieca.
Ser Burrata Artigiana
Burrata w formie sakiewki. Świeży, apulijski ser z masy parzonej z pasteryzowanego mleka krowiego z aksamitnym śmietankowym sercem. Doskonały na zimno z dodatkiem oliwy extra virgin lub jako dodatek do sałatki, pomidorów, chleba lub na pizzę wyjętą z pieca.
Ser Sfoglia di mozzarella per ripieni
Świeże płaty mozzarelli do faszerowania. Doskonałe jako baza do przygotowania efektownych, prostych, lekkich przekąsek i włoskich przystawek.