Tradycyjne słodycze i kawa
Sprowadzamy do Polski słodkości powstające na podstawie tradycyjnych włoskich receptur i wyselekcjonowane ziarna kawy.
Oferujemy kruche ciasteczka migdałowe, panettone, biszkopty, babki waniliowe oraz najbardziej klasyczne weneckie kruche ciasta pane del castello.
Panettone al pistacchio di Sicilia Dolce&Gabbana
Bożonarodzeniowa włoska babka Panettone pokryta białą czekoladą i pistacjami. Do zestawu należy także słoik aksamitnego kremu z sycylijskich pistacji. Ekskluzywny wypiek zamknięty w pięknej puszcze, której wzór zaprojektował włoski dom mody Dolce&Gabbana.
Panettone agli agrumi e allo zafferano di Sicilia 100 g Dolce&Gabbana
Włoska bożonarodzeniowa babeczka Panettone aromatyzowana cytrusami oraz sycylijskim szafranem, bez rodzynek. Zapakowana w piękne pudełko zaprojektowane przez dom mody Dolce&Gabbana.
Panettone agli agrumi e allo zafferano di Sicilia Dolce&Gabbana
Włoska bożonarodzeniowa babka Panettone aromatyzowana cytrusami oraz sycylijskim szafranem, bez rodzynek. Zapakowana w piękne pudełko zaprojektowane przez dom mody Dolce&Gabbana.
Panettone alle mandorle di Sicilia Dolce&Gabbana
Włoska babka bożonarodzeniowa Panettone pokryta lukrem i migdałami, bez kandyzowanych cytrusów, z rodzynkami. Zapakowana w piękne pudełko zaprojektowane przez dom mody Dolce&Gabbana.
Panettone alle Nocciole di Sicilia con crema Dolce&Gabbana
Włoska babka bożonarodzeniowa z orzechami laskowymi oraz kremem z kaszy manny do rozsmarowania nożykiem. Babka pokryta lukrem z sycylijskimi orzechami laskowymi oraz chrupiącym cukrem, bez rodzynek i kandyzowanych cytrusów.
Panettone al cioccolato Dolce&Gabbana
Włoska babka bożonarodzeniowa Panettone z kawałkami mlecznej i gorzkiej czekolady oraz kremem pomarańczowym. Zapakowana w piękne pudełko zaprojektowane przez dom mody Dolce&Gabbana.
Panettone alle mele e cannella Dolce&Gabbana
Bożonarodzeniowa włoska babka na naturalnym zakwasie, wzbogacona słodyczą kandyzowanego jabłka i niepowtarzalnym aromatem cynamonu. Zapakowana w piękne pudełko zaprojektowane przez dom mody Dolce&Gabbana.
Panettone al Radicchio Rosso di Treviso IGP
Tradycyjna bożonarodzeniowa włoska babka na zakwasie. Środek wypełniony jest kandyzowaną cykorią z certyfikacją Treviso IGP.
Panettone Ciliegia di Marostica IGP e More
Tradycyjna bożonarodzeniowa włoska babka na zakwasie. Deser wypełniony jest kandyzowanymi czereśniami z miasteczka Marostica IGP oraz morwami, nie zawiera rodzynek ani skórek z kandyzowanych cytrusów.
Panettone Con Crema al Caramello Salato
Tradycyjna włoska babka bożonarodzeniowa Panettone z kremem ze słonego karmelu.
Panettone antico
Tradycyjna włoska babka bożonarodzeniowa Panettone z australijskimi rodzynkami oraz kandyzowanymi owocami cedru (cytronami).
Panettone glassato alle mandorle
Włoska babka bożonarodzeniowa Panettone pokryta migdałami oraz migdałowym lukrem, a także skrywająca pyszne sułtańskie rodzynki.
Panettone con gocce di cioccolato 500 g
Włoska bożonarodzeniowa babka Panettone z czekoladowymi groszkami pokryta lukrem, ręcznie zapakowana w papier.
Panettone tradizionale 500 g
Tradycyjna włoska bożonarodzeniowa babka Panettone z kandyzowaną skórką ze świeżej pomarańczy oraz rodzynkami aromatyzowanymi winem.
Panettone al pistacchio
Włoska babka Panettone z kremem pistacjowym na naturalnym zakwasie. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.
Panettone alle bollicine
Włoska babka Panettone z kremem Prosecco DOCG na naturalnym zakwasie. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.
Panettone con crema al limone
Włoska babka Panettone z kremem cytrynowym na naturalnym zakwasie. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.
Panettone con gocce di cioccolato
Włoska tradycyjna babka Panettone na naturalnym zakwasie z groszkami czekoladowymi. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.
Mini Panettone
Mini panettone - włoska klasyczna babka Panettone z dodatkiem rodzynek i kandyzowanej skórki pomarańczy. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.
Mini Pandoro
Klasyczna mini babeczka waniliowa bez dodatków na naturalnym zakwasie. Tradycyjna babka bożonarodzeniowa.
Torrone tenero alle mandorle
Delikatny, miękki biały nugat Torrone z migdałami. Niezrównane połączenie smaku prażonych migdałów, miodu i białek jaj. Typowy włoski przysmak świąteczny.
Torrone tenero alle mandorle e pistacchio
Delikatny biały nugat Torrone z migdałami i pistacjami. Niezrównane połączenie smaku prażonych migdałów, pistacji, miodu i białek jaj. Typowy włoski przysmak świąteczny.
Cantucci alle mandorle
Cantucci z migdałami. Włoskie ciasteczka o suchej, zwartej konsystencji z losowo rozmieszczonymi prażonymi migdałami. Doskonale smakują z kawą lub słodkim winem likierowym. Tradycyjny, klasyczny dodatek do słynnego wina Vin Santo.
BaBàrattolo al limoncello
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana limoncello. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.
BaBàrattolo al Rum e Cioccolato
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana rumem i czekoladą. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.
BaBàrattolo al Rum
Neapolitański tradycyjny deser w słoiku. Babka nasączana rumem. Niezwykle pulchna, zawsze świeża, aromatyczna i bez konserwantów.
Amaretti
Tradycyjne włoskie twarde ciasteczka z gorzkich migdałów. Tradycyjnie podaje się je z deserowym winem lub likierem, jako dodatek do lodów bądź składnik innych deserów. Znakomite również z filiżanką kawy.
Savoiardi Bonomi
Biszkopty Savoiardi na tiramisu’. Kruche i chrupiące na zewnątrz, delikatne i lekkie, w formie podłużnych "Lady Fingers". Jeden z podstawowych składników tiramisù.
Caffe’ tostato gusto forte
Włoska kawa ziarnista o wyraźnym, mocnym smaku (40% arabica, 60% robusta)