Oryginalne włoskie sery

Oferujemy tradycyjne włoskie sery o wyrazistym smaku i mocnym aromacie, jak i te delikatne, miękkie, kremowe i aksamitne, zarówno krowie, owcze, bawole, kozie i mieszane, w tym te uszlachetniane i z dodatkami.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno świeże sery włoskie typu mozzarella, burrata, bufala, bardzo szeroką gamę serów krótko dojrzewających i średnio dojrzewających oraz sery długo dojrzewające i twarde typu Parmigiano Reggiano i Grana Padano.

Naszą specjalizacją są oryginalne sery „Made in Italy”, wśród których obok sztandarowych specjałów kuchni włoskiej znajdą Państwo szeroki asortyment niszowych serów rzemieślniczych o unikalnym smaku i aromacie.

26 produktów
Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Mozzarella Ciliegina Ignalat

Nowość

Niewielkie kuleczki mozzarelli o smaku i jakości klasycznej mozzarelli. Efektowne i dekoracyjne. Znakomite jako przystawka, przekąska lub składnik sałatki.

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser Mozzarella di bufala campana DOP

Ser Mozzarella di bufala Campana DOP to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku. Idealny ser do pizzy, makaronu i wielu innych potraw.

Delduca - placeholder
Nowość

Ser Mozzarella Fior di Latte

Nowość

Mozzarella Fior di Latte to ser z krowiego mleka typu pasta filata. Produkt w formie kuleczek. Elegencki produkt na pizzę oraz do sałatek.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Mozzarella Fior di Latte Ignalat

Nowość

Świeży ser podpuszczkowy z mleka krowiego, miękki i delikatny z regionu Apulia. Doskonała na zimno. Znakomita jako składnik potraw i receptur. Idealna na pizzę i piadinę.

Delduca - placeholder

Ser Parmigiano Reggiano DOP

Włoski twardy ser podpuszczkowy, dojrzewający 24 miesiące. Król włoskich serów, o jakości kontrolowanej przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano. Ser o ziarnistej strukturze, niepowtarzalnym smaku i wyrazistym aromacie. Doskonały do wzbogacania smaku niezliczonej ilości potraw, od makaronów, risotto, ravioli, lasagne, po zupy i pizzę.

Delduca - placeholder
Valcolatte

Ser RiCCotta Gustosa Valcolatte

Ser ricotta z pasteryzowanego mleka krowiego w 100% pochodzenia włoskiego. Krucha i kremowa.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Sfoglia di mozzarella per ripieni

Nowość

Świeże płaty mozzarelli do faszerowania. Doskonałe jako baza do przygotowania efektownych, prostych, lekkich przekąsek i włoskich przystawek.

Delduca - placeholder
Nowość
Ignalat

Ser Stracciatella Ignalat

Nowość

Kremowy serek typu pasta filata w strzępkach zatopiony w kremowej śmietance. Wyjątkowy specjał z regionu Apulia. Doskonały samodzielnie. Znakomity jako dodatek do sałatek, pizzy Gourmet.

Skontaktuj się z nami i rozpocznij współpracę

Zachwyć podniebienia swoich klientów

STRONA KONTAKTOWA