Wino Avoglia Susumaniello Puglia IGP
Czerwone wino Susumaniello apelacji Puglia IGP z okolic Salento we włoskiej Apulii. Wino o czerwono-rubinowej barwie z fioletowawymi refleksami, świeżych aromatach czerwonych owoców, czereśni, malin i czarnej porzeczki wytwarzane ze szczepu winogron Susumaniello. Owocowe i aksamitne w smaku. Doskonale komponuje się z wędlinami, białymi mięsami, risotto z grzybami.
Bianco Spalmabile
Śmietankowy serek do smarowania o delikatnej, kremowej konsystencji. Idealny w zestawieniu z surowymi i gotowanymi warzywami, doskonały do pierwszych włoskich dań, na tramezzini i pizzę gourmet.
Piwo AMBITA birra chiara MONOLUPPOLO 100% italiana
Włoskie jasne piwo typu Single Hop z jednej odmiany chmielu. Łatwo pijalne, z charakterystycznym chmielowym finiszem. Piwo wysokiej fermentacji wtórnie fermentowane w butelce, niepasteryzowane. Nowa pojemność: 500 ml. Znakomite na każdą okazję. Doskonały wybór do pizzy i przystawek.
Ser Scamorza affumicata d’amore
Wędzony ser z mleka krowiego, krótko dojrzewający, o bursztynowo-złotej barwie na skórce i biały po rozkrojeniu. Delikatny, lekko wędzony smak zawdzięcza wędzeniu na buczynie. Specjał z Apulii. Idealnie nadaje się do dań ciepłych, kanapek oraz jako dodatek do pizzy.
Ser Scamorza bianca d’amore
Ser z masy parzonej o półtwardej konsystencji i charakterystycznym kształcie gruszki, delikatny w smaku, lekko słony. Znakomity jako przystawka z warzywami, lokalnym pieczywem, plasterkowanymi wędlinami oraz do dań zapiekanych.
Pomodori datterini gialli Rosso Gargano 400g
Włoskie żółte pomidory z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Pomodori pelati Rosso Gargano 400g
Włoskie pomidory bez skórki z regionu Apulia. Zrywane w najgorętsze dni roku, uprawiane na gorącym włoskim słońcu, charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem. Pasują do sosów, pieczeni i dań głównych. Idealne na sosy do makaronów, na pizzę, zupy minestrone, a także kremu z karmelizowanych pomidorków. Doskonały zamiennik świeżych pomidorów.
Melanzane a filetti
Krojone bakłażany w zalewie na bazie octu winnego i oleju słonecznikowego, doprawione peperoncino, czosnkiem, oregano. Znakomite jako przystawka i dodatek do dań. Doskonałe do kanapek i włoskich panini oraz na tosty.
Spicchi di carciofi
Cząstki karczochów w zalewie. Doskonałe jako przystawka. Idealne do porchetty czy panini, znakomity akompaniament wędlin podawanych na desce.
Olive farcite con tonno e acciughe
Duże zielone oliwki faszerowane tuńczykiem i anchois w zalewie z oleju słonecznikowego z dodatkiem octu winnego, oregano, pikantnej papryczki peperoncino. Wykwintna przystawka i przekąska do aperitifów.
Patè di funghi porcini
Pasta z grzybów borowików szlachetnych. Świetna jako farsz do grzanek, kanapek lub dodatek do mięs. Idealny również do przyprawiania makaronu lub polenty.
Peperoncini farciti con tonno
Papryczki faszerowane tuńczykiem w zalewie z oleju słonecznikowego i octu winnego z dodatkiem czosnku i oregano. Doskonałe jako wykwintna przekąska i przystawka.
Involtini di Pomodori con Tonno
Roladki z suszonych pomidorów nadziewane tuńczykiem, w formie koreczków z wykałaczką. Idealne na przekąskę do aperitivu oraz przystawkę.
Sughetto ai Carciofi
Gotowy sos do makaronu z karczochami, cebulą, bazylią, pietruszką i czosnkiem. Wystarczy podgrzać.
Patè di olive nere
Pasta z czarnych oliwek o intensywnym smaku dla koneserów śródziemnomorskich smaków. Znakomita na grzanki, tosty i do przygotowywania sosów.
Sughetto con Funghi porcini e Melanzane
Wysokiej jakości gotowy sos pomidorowy z grzybami borowikami szlachetnymi, bakłażanem w oliwie z oliwek extravergine, z dodatkiem cebuli, pietruszki, czosnku, bazylii i soli. Doskonały z polentą. Wystarczy podgrzać.
Sugo Il Ragù Classico
Wysokiej jakości klasyczny włoski sos ragù na bazie pulpy pomidorowej z wołowiną i wieprzowiną, oliwką z oliwek extravergine oraz warzywami. Gotowy do podania
Patè di Cipolle marinate in Aceto Balsamico di Modena IGP con Tonno e Pasta di Olive
Wysokiej jakości pasta z marynowanych cebulek w occie balsamicznym IGP z Modeny z tuńczykiem i pastą z oliwek. Gotowa do podania na zimno.